Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Dělník z Mostu vylákal dívku falešným příslibem modelingu a pak ji znásilnil. Oběť museli hospitalizovat

Dělník z Mostu vylákal dívku falešným příslibem modelingu a pak ji znásilnil. Oběť museli hospitalizovat
Zdroj: profimedia.cz
znásilnění

Odporný případ rozebíral v pondělí ústecký krajský soud. Muž, který se vydával za jednatelku modelingové agentury, znásilnil dívku ve svém autě.

Čtyřiatřicetiletý Daniel Král využil rafinované lsti, aby se dostal ke své kořisti. Dělník z Mostu se vydával za jednatelku modelingové agentury. Na internetu dokonce této neexistující agentuře naprogramoval stránky.

Dívka, kterou takto nalákal do pasti, mu nejprve poslala fotky v plavkách. Následně ji oslovil jako jednatelka agentury a řekl jí, že postoupila do druhého kola a bude se fotit s profesionálem v Žatci. Prý pro ni pošlou řidiče. To však dívka netušila, že oním řidičem bude on sám. S dívkou následně sjel na polní cestu u města, kde s ní měl sex i přes její zjevný odpor.

"Poškozené nabídl částku 8 tisíc korun za to, že se s ním pomazlí,“ popsala pro Deník žalobkyně Lenka Letáčková. Dívka to však odmítla, načež odvětil: „Vybrala sis to sama.“ Přes jasné odmítavé reakce i odstrkování pak využil fyzické převahy a znásilnil ji nejprve na zadní sedačce a poté i u auta opřenou o kufr. Po znásilnění dívku podle Deníku muž odvezl na nádraží v Žatci a dal jí stovku na vlak. Následně dívka zavolala členy rodiny a ti ji přiměli věc ohlásit.

Najít pachatele nebylo složité. Zanechal po sobě nejen tělní tekutiny na oblečení oběti, ale i IP adresy jeho počítače a další stopy.

U poškozené se rozvinula posttraumatická stresová porucha. Dívka trpěla poruchami spánku, soustředění i sebehodnocení. Potkal ji také pokles úspěšnosti ve škole a vyhýbala se sociálním kontaktům. Zároveň se sebeobviňovala a sebepoškozovala. Všechny tyto stavy se na ní podepsaly a vedly až k její hospitalizaci.

Po počátečním popírání pachatel přistoupil na dohodu o vině a trestu. Odsedí si tak 7 let nepomíněně. Svého činu verbálně litoval a rodině poškozené slíbil poslat 300 tisíc. Jak však uvedl soudce, jde o chabou náplast za zločin, který spáchal, a za traumata, která se budou hojit ještě dlouho.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy