Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Dcera Urbánkové o životě bez matky: Mám velkou potřebu žít v radosti, říká Jana Fabiánová

+ Dalších 9 fotografií

Dcera zesnulé zpěvačky Nadi Urbánkové, Jana Fabiánová, se drží statečně. Od úmrtí její maminky uběhly tři měsíce a Jana nejenže dostává od fanoušků stále příjemné vzkazy plné pochopení, ale také se sama v rozhovoru pro eXtra.cz svěřila, že je pro ni ztráta pořád překvapující. A není se čemu divit, takovou situaci nechce zažít nikdo. 

V pátek 3. února 2023 obletěla svět české hudební scény zpráva, že legendární zpěvačka Nada Urbánková zemřela. Informovala o tom její dcera Jana Fabiánová na svém Facebooku. „S nekonečnou bolestí v srdci s vámi musím sdílet tu nejsmutnější zprávu. Moje milovaná maminka, zpěvačka, herečka a pětinásobná Zlatá slavice, paní Naďa Urbánková, zemřela včera večer 3.2. 2023 ve věku 83 let na komplikace spojené s rakovinou a nedávno prodělaným onemocněním Covid-19,“ napsala dcera na sociálních sítích.

O mamince

Od té doby uplynulo něco málo přes tři měsíce. Dceru Janu zachytila redakce eXtra.cz na křtu dvou CD Felixe Slováčka, kde znovu promluvila o své mamince. Bolest v srdci zůstane napořád. „Těžké je vlastně to, že vás ta ztráta stále dokola překvapuje, protože člověk na to nechce pořád myslet a sám občas i zapomíná. Já sama se někdy přistihnu, jak jí chci zavolat, ale najednou jako bych nebyla zvyklá na to, že ta máma není, no. Je to divný a nepříjemný stav,“ řekla posmutněle Jana Fabiánová pro eXtra. Nutno ale říci, že Janě to na akci dost slušelo.

Život jde dál

Naštěstí má kolem sebe dobré lidi, kteří na dceru slavné zpěvačky stále myslí. „Je pravda, že mám několik lidí, kteří mi občas napíšou, jak to zvládám. Což je hrozně hezký,“ promluvila. Jana není v českém šoubyznysu nováčkem. Ráda se vždy věnovala zpěvu a herectví, hlavně na jevištích. Tomu ale dala vale v období covidu, kdy se soustředila na klid a své zdraví. Zlom nastal po smrti matky, kdy si spoustu věcí uvědomila. „Jak zemřela máma, tak vnímám velkou potřebu žít víc v radosti, protože ta pandemie všechny komedianty vypnula, teď ještě navíc tato ztráta, takže jsem vděčná za to, že jsem zvaná na akce,“ dodala.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy