Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

David Kozma po ztrátě titulu přiznal následky. Tři týdny se mi motala hlava, říká a promluvil o životní výzvě

+ Další 4 fotografie

Před Davidem Kozmou stojí největší výzva jeho života. Nepříjemnými soupeři napěchovaná pyramida Gamechanger, kterou pořádá organizace Oktagon MMA, přinese absolutnímu vítězi miliony korun. Právě na ty si Kozma jako jeden z největších favoritů brousí zuby. "Mojí největší motivací je teď vyhrát Gamechanger, protože získat ten titul je obrovská prestiž," řekl zápasník v rozhovoru pro eXtra.cz a rozpovídal se mimo jiné o prohře s Kaikem Britem, jenž ho připravil o titul welterového šampiona, o těžkých začátcích i o tom, jak vnímá spor mezi Karlosem Vémolou a Patrikem Kinclem.

Už jen pár dní zbývá Davidu Kozmovi, než poprvé vstoupí do klece v rámci pyramidy Gamechanger, kterou pořádá organizace Oktagon MMA. Někdejší král welterové váhy tak ladí v gymu poslední detaily. "Cítím se v dobré formě, ale jsem teď slabý, mám přísnou dietu, shazuji 10 kilo. Když se postavím, motá se mi hlava, ale to k tomu patří, už jsem na to zvyklý, přece jen to není zdaleka moje první shazování," řekl na začátek zápasník s přezdívkou Růžový panter v exkluzivním rozhovoru s redaktorem eXtra.cz.

Kozma má pro nový projekt jasný cíl. Porazit každého, kdo se mu postaví do cesty. "Mojí největší motivací je teď vyhrát Gamechanger, protože získat ten titul je obrovská prestiž, ti zápasníci tam jsou fakt na vysoké úrovni, plus tam je ta velmi krásná finanční odměna, která mě může zajistit v podstatě do konce života. Ideální scénář je vyhrát a v následujícím roce získat titul (veltrové váhy) zpátky," nastínil svůj myšlenkový pochod Kozma a zároveň narážel na svůj poslední zápas s Brazilcem Kaikem Britem. S ním přišel o titul šampiona velterové váhy.

Hlava se mu motala tři týdny

Růžový panter tak po dlouhých pěti letech poznal hořkost porážky. "Ze začátku mě to s*alo, se*e mě to pořád, spíš mě to ale více nakoplo, mám motivaci ten titul získat zase zpátky," prozradil Kozma. Prohra na TKO ve třetím kole byla vcelku drsná a zápasník se z ní dostával dlouho. "Abych pravdu řekl, hlava se mi točila ještě tři týdny po zápase. Hned v den zápasu jsem byl ještě na vyšetření a doktor mi řekl, že s hlavou by nic být nemělo," řekl fighter. Sám Kozma se ale necítil úplně v pohodě, a tak ještě vyhledal pomoc lékaře. "Pak jsem šel ještě sám k neurologovi, aby mi to zkontroloval, protože se mi to zdálo podezřelé, ale bylo to v pohodě, říkal, že jsem měl jenom rozházené nějaké krystalky v uchu, ani otřes mozku jsem neměl, takže to chtělo jenom čas," uvedl Kozma.

Odvetu s Britem má tedy třicetiletý zápasník v hlavě, ale aktuálně pro něj není hlavní prioritou. "Nad odvetou s Britem přemýšlím, určitě bych ji chtěl, ale přemýšlím nad tím vzdáleně, aktuálně mám v hlavě jen Gamechanger, co bude potom, se uvidí. Titul chci ale rozhodně zpátky, proto vlastně zápasím i v Oktagonu, abych byl šampion," řekl Kozma, který se už těší na sobotní turnaj, ke kterému dojde v jeho milované Ostravě. Tam bude mít v zádech také drtivou většinu fanoušků. "Do Ostravy se těším vždycky, pocházím z Karviné, takže celé publikum stojí vždycky při mě, zápasím tam nejraději," řekl s úsměvem na tváři.

Oktagon lepší než UFC

​Nedávno promotér Pavol Neruda prohlásil v Refresheru, že Oktagon je nyní evropskou jedničkou. Pro mnoho zápasníků je tak prý lepší zůstat v Česku, než se stěhovat do největší MMA organizace, americké UFC. "Mezi mnou a UFC už dříve nějaký kontakt proběhl, ale když jsem to porovnal, v Oktagonu se mám prostě lépe. Tady už mám svoje fanoušky, tam bych byl jeden z mnoha, kdežto tady jsem na výsluní. Komunikace mezi mými manažery a těmi z UFC kdysi ztroskotala, ale to vůbec nevadí, já jsem v Oktagonu spokojený a mám se tady dobře," hodnotil karvinský rodák, který zůstává věrný svým fanouškům.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy