Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Datel má po výprasku v kleci malér: Soud pro dlužníky se rýpe v jeho nákladném životě

Mawar vs. Veselý a Dynamo vs. Datel. Dvě nejlegendárnější prohry Clash of the Stars 5.
Zdroj: Renata Bušková eXtra.cz
+ Další 4 fotografie
PENÍZE

Ještě se neotřepal z víkendového ostudného výprasku v Clash of the Stars a už musí řešit další problémy. Markovi Valáškovi (25) alias Datlovi se blíží termín soudu, který mu chce zrušit oddlužení. A jako by chtěl někdo sypat sůl do otevřené rány, justice podle insolvenčního rejstříku, který redakce eXtra.cz prostudovala, obdržela i „udání“, jak si údajně nemajetný Marek hraje na honoraci.

Marek Valášek: Na Datla přišlo udání

Soud, který bude již ve středu 14. 6. 2023 rozhodovat o tom, zda zruší, nebo nezruší oddlužení (o jednání je ze strany veřejnosti takový zájem, že se na něj budou rozdávat vstupenky) nedávno podle insolvenčního rejstříku obdržel oznámení na influencera Marka Valáška alias Datla s otisky obrazovek ze sociálních sítí.

Dotyčný odesilatel namítal tři věci: například to, že dlužník má nejnovější verzi mobilu iPhone, i když soudu tvrdí, že mu z výplaty, kterou si nechá vyplácet v minimální výši, zbude jen pár korun a nevyžije z ní.

Následně upozornil na ukázku z TikToku, jak balil v jednom obchodě s cukrovinkami objednávku zákazníka, což podle odesilatele může znamenat, že má příjem i od další firmy, než kterou soudu přiznal. Společnost s ním uveřejnila kolem patnácti videí. Stejné společnosti dělal Marek reklamu i během zápasu v Clash of the Stars, kde totálně pohořel a po K.O. prohrál.

A poslední věc, na kterou „fanoušek“ soud upozornil, bylo to, že Datel dělá reklamu na kurzové sázení. Sami jsme nedávno informovali o tom, že i když se projevil jako finančně nezodpovědný člověk a dluží tak 2,4 milionu korun, i přesto jiným radí s investováním.

Soud se jistě všemi podobnými podezřeními bude zabývat, ale ze záhadného důvodu toto oznámení nakonec z rejstříku nechal vymazat, prý kvůli „mylnému zařazení“.

Ale nebyl to jediný přípis od člověka, který si na chování Datla stěžoval. V průběhu posledních 18 měsíců jich došla spousta. Také u řady lidí z řad veřejnosti panuje podezření, že v insolvenci odvádí jen mizivou měsíční částku, ačkoli si podle nich ve skutečnosti vydělává hodně.

Obhajoba Marka Valáška

A jak se mladík hájí?

„Vše platím včas a tak, jak mám, takže nevidím jediný důvod k rušení mé insolvence a nechápu důvod vedení jednání o jejím zrušení. Jestli jsem pochybil tím, že jsem již dříve nedodal svému insolvenčnímu správci přehled příjmů, tak se opravdu omlouvám,“ psal nedávno soudu téměř uraženě. „Nevěděl jsem, že se musí něco takového podávat, když nemám jiné příjmy než ty ze zaměstnání,“ stěžoval si mládenec, který žije obklopený luxusem, jezdí na drahé dovolené a pere se za peníze.

Nákladný život mu ale podle jeho tvrzení financuje partnerka a za zápasy, za které se podle informací eXtra.cz běžně vyplácejí vyšší statisíce korun honorářů, prý dostane peníze až nyní, tedy po absolvovaném třetím mači. A to ještě „pouhých“ 90 tisíc místo údajně obvyklých 600 tisíc a více.

Místo toho, aby měl vysoké příjmy odpovídající jeho popularitě influencera a adekvátní jeho schopnostem, nechává se zaměstnávat za minimální mzdu ve firmě kamaráda. A peníze za Clash of the Stars mu také putují přes prostřednickou firmu.

A právě to nejspíš bude důvodem, proč chce soudkyně zrušit oddlužení.

„Bude řešena i otázka velmi nízkých příjmů dlužníka s ohledem na jeho věk a schopnosti,“ psala jednomu z oznamovatelů.

Sám Valášek nám již v minulosti na naše dotazy odpověděl tak, že se ke svým finančním problémům zásadně nikdy mediálně nevyjadřuje.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy