Trendy tagy Extra Host (pořad) koronavirus Tvoje tvář má známý hlas 2020 finále MasterChef 2020

Nejnovější kauzy

Dáte si? První maso ze zkumavky je už na trhu

Tatarák vypěstovaný v laboratoři.
Zdroj: Profimedia.cz

Ekoteroristé maso nejedí, protože zabiješ krávu a to je zločin. Vystrašení konzumenti maso nejedí, protože tamhle vznikla jedna masná nemoc, na druhé straně Evropy druhá. A ještě jsou tu pořád tasemnice a salmonelózy.

Přesto bychom maso ale jíst měli. Ve věčném sporu mezi vegetariány a všežravci se ručička vah dost často překlání na tu stranu, kde se lidé masu nevyhýbají. A teď by měl odpadnout i ten poslední důvod, jímž je etická otázka.

Nejenže maso bude zdravější, ale celé ho už umí vypěstovat uměle. Na londýnské prezentaci představili experti maso vypěstované v laboratoři, které chutná údajně stejně jako maso přírodní. Tohle ale navíc umí šetřit životní prostředí.

Skleníkových plynů při jeho výrobě ubude až 90 % oproti tradičnímu zpracování a zvířata se nebudou muset bát, že skončí na jatkách. Kam se ale na planetě teď vejdou všechny ty přeživší krávy a býci a prasata a ovce, to vědci ještě nevymysleli.

Související články

Další články