Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Danny Glover ze Smrtonosné zbraně 36 let po premiéře se téměř nezměnil. Hvězdy hitů z minulého století si podmanily Prahu

+ Dalších 26 fotografií

Druhý den pražského festivalu Comic-Con se nesl ve znamení slavných osobností. Na setkání všech fanoušků sci-fi, fantasy a příbuzných žánrů dorazily hvězdy světových jmen. Diváci si tak mohli poslechnout třeba představitele MacGyvera, známé herce z filmů Fantastická zvířata či Hvězdné války nebo legendárního Dannyho Glovera, parťáka Mela Gibsona z filmu Smrtonosná zbraň. Redakce eXtra.cz u toho nemohla chybět.

Zatímco první den na Comic-Con Prague 2023 byl ve znamení příprav a poloprázdných sálů, v sobotu se celá akce rozjela naplno. Když jsme ráno přišli před O2 Univerzum, kde se akce konala, u vchodů do areálu Comic-Conu se tvořily fronty dlouhé několik stovek metrů. Už zvenku tedy bylo poznat, že to bude zcela jiné než v pátek.

Přibyly zajímavé masky návštěvníků, nad některými cosplayerskými převleky se skutečně tajil dech. Všichni ale směřovali ke zlatému hřebu programu. V deset hodin ráno se konala SG-1 týmová talkshow, kde byli hosty právě Richard Dean Anderson spolu s Corinem Nemecem, kteří si v seriálu Hvězdná brána zahráli velitele, respektive člena elitní jednotky, která se bránou vydává do různých koutů vesmíru. Setkání mělo velmi uvolněnou atmosféru, od hlavních aktérů jsme se dočkali velmi specifického, ale o to srdečnějšího humoru.

Dan Fogler je rozený geek

Následovala beseda a poté rozhovor eXtra.cz s hercem z oblíbené série Fantastická zvířata Danem FogleremNemluvili jsme jen o populární sérii, ale i o seriálu, ve kterém musel herecky dokázat pravý opak než ve Zvířatech. Dan je rozený geek a na podobných akcích je jako doma. Celý rozhovor s ním vám v eXtra.cz přineseme v následujících dnech.

Mezi světoznámými hosty byl také představitel vládce Palpatina z Hvězdných válek Ian McDiarmidTéměř osmdesátiletý herec dokázal zaplnit celý sál a podmanit si stovky fanoušků populární série. V úplně jiném duchu se pak nesla závěrečná beseda s hollywoodskou legendou Dannym Gloverem.

Danny Glover se chystá do důchodu

Tady se debata nesla o poznání klidněji a bylo vidět, že Glover, jakkoli je ve skvělé formě, se pomalu připravuje na konec herecké kariéry a bilancuje. Rozhodně však nepůsobil, že by byl s takovým stavem nespokojený. Jak sám říkal, má více času zamyslet se nad zásadními věcmi svého života.

Podle informací pořadatelů se na třetí ročník festivalu popkultury po vzoru Comic-Conů po celém světě sjede až dvacet tisíc fanoušků. Comic-Con probíhá do neděle, kdy hosté vystoupí s lehce obměněnými programy. Anderson tentokrát promluví o legendárním MacGyverovi, Glover o neméně slavném Predátorovi.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy