Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Daniela Písařovicová o svém zdraví: Neudržitelné pracovní tempo si vybralo svou daň, moderátorka hledá čas na žití

Ondřej Brzobohatý a Daniela Písařovicová na svatbě v Itálii.
Zdroj: Se souhlasem O. Brzobohatý
+ Dalších 7 fotografií

Daniela Brzobohatá (44), dříve Písařovicová, už dva měsíce nepracuje pro DVTV. Dala si pracovní pauzu, aby vyřešila své zdravotní potíže. Jak plánuje naložit s nenadálým volnem?

Daniela Brzobohatá: Za všechno může stres

Pokračování rozhovoru, který web eXtra.cz přinesl zde.

Opravdu nemůže jít v otázce zdravotních komplikací o něco vážnějšího?

Skutečně ne. Stresy mají na lidském těle různé projevy, jeden z nich jsem zažila i já. Je to opravdu ze stresu. Tím jsem procházela i v období, kdy jsem odcházela z České televize, a byl to tehdy také jeden z důvodů mého odchodu. Teď jsem se ale opět dostala do takového pracovního tempa, že když z DVTV odešel Michael Rozsypal a práce bylo zase o trochu víc, už to šlo do rozměrů, co jsem měla v ČT, takže jsme s Ondrou začali přemýšlet, jestli to finančně zvládneme, když tuhle práci opustím a budu nárazově moderovat různé akce. A zjistili jsme, že by to mělo jít. Uvidíme, jestli to půjde i nadále. Kdyby ne, začnu přemýšlet, co dál. Ale teď je to v pohodě.

Vrátím se k první otázce z úvodu rozhovoru: vy s Ondrou jste asi poslední, kdo otázky na založení rodiny řeší, to spíš lidé kolem, že?

Je to fakt. Je to tak strašně intimní téma, že se nám o tom nechce mluvit. Řeší to mnohem víc ostatní lidé než my sami. Tyhle otázky mám velmi nerada, protože mi to připadá jako velké zasahování do našeho soukromí.


Radši budu s blízkými, než honit čárky za moderaci

Zvolnila jste tedy pracovní tempo. Vás přitom to, co děláte, strašně baví, že?

Ano. V každém momentě jsem si práci vychutnávala. Je ale fakt, že jsem začala přemýšlet nad tím, že až se jednou otočím za svým životem, jestli si poklepu na rameno a řeknu si, jak je super, že jsem během jednoho měsíce odmoderovala tolik a tolik rozhovorů, nebo jestli je fajn, když v tom měsíci si mohu dovolit zajet na Šumavu, projít les, nadýchat se čerstvého vzduchu a strávit chvíli s někým, koho mám ráda, nebo sama či s kamarádkami. A to byl důvod, proč jsem si řekla, že mladší už nebudu, pracovala jsem už hodně, a tak jsem se rozhodla, že si nějakou menší pauzu mohu dovolit. Načerpám další síly a tělo si to bude pamatovat, stejně jako si pamatuje, jak jsme ho předtím devastovali.

Co bude dál? Je šance, že se vrátíte do DVTV?

Ano, i to se může stát. Žádná dramata se nekonala. Vše je v pohodě. Na odchodu z DVTV jsme se domluvili na konci května, proběhlo to na konci srpna. Nejsem tam už skoro dva měsíce. A zrovna tento týden jdu na DVTV moderovat jeden rozhovor. Co bude dál, to se uvidí. Třeba se po tři čtvrtě roce do DVTV vrátím, třeba najdeme jinou formu spolupráce.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy