Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Další důvod k slzám: Pašeračce Tereze bylo odloženo propuštění

Tereza Hlůšková: Propuštění bylo odloženo!
Zdroj: profimedia
+ Další 2 fotografie
Pákistán

Tereza Hlůšková (25) alias pašeračka Tereza by měla být zanedlouho propuštěna z pákistánské věznice. Odvolací soud ji shledal nevinnou z pašování téměř devíti kilogramů heroinu, které byly v jejím kufru v roce 2018 nalezeny. Za mřížemi strávila téměř čtyři roky a zproštěna viny byla 1. listopadu. Z bran věznice Kot Lakhpat měla vyjít během následujících 4 až 5 dnů, ale ona je stále v cele a na svůj odchod čeká. Bližší podrobnosti sdělil deníku Blesk její právník.

V lednu 2018 našli pákistánští celníci při kontrole v jednom z kufrů téměř devět kilogramů heroinu. Jak se ukázalo, zavazadlo patřilo Češce Tereze Hlůškové, která měla cestovat do Spojených arabských emirátů jako modelka. Soud jí nakonec uložil trest, a to 8 let a 8 měsíců ve vězení.

Už od počátku Tereza tvrdila, že je nevinná a že jí musel látky někdo do kufru podstrčit. Už při rozsudku se odvolala, ale jelikož se odvolací soud neustále odkládal, proběhl až o téměř čtyři roky později dne 1. listopadu. Soud jí během tohoto slyšení nakonec shledal nevinnou, protože měla být nepravomocně odsouzena.

Soudce ještě nevyřídil dokumentaci

Její advokát Asghar Dogar pro Blesk uvedl, že by se propuštění mělo odehrát během následujících čtyř až pěti dnů. Jenže tento časový interval už skončil a Tereza je stále v cele. Soudce Ali Báqir se prý kvůli nabitému programu ještě nedostal k vyřízení potřebné dokumentace. Podepsání nemohlo být dnes uskutečněno. Kolegovi soudce Aliho Báqira Nadžafího zemřel otec. Soudce Nadžafí projevil kolegovi soustrast. Soudce rovněž musel opravit chybu v písemném rozsudku,“ prozradil zdroj již zmíněnému webu.

Podle informací, které eXtra.cz poskytla tisková mluvčí Ministerstva zahraničních věcí ČR Eva Davidová, by se Tereza měla vrátit na konci příštího pracovního týdne.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy