Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Další covidová tragédie v Česku: S koronavirem zemřel tříletý chlapeček

Zemřel 16měsíční chlapeček, spolykal syrové fazole.
Zdroj: Pixabay
úmrtí

Epidemie v minulém týdnu zpomalila, avšak je stále vysoký počet zemřelých. Od minulého pondělí eviduje ministerstvo 707 úmrtí s covidem, mezi zemřelými byl i tříletý chlapec z Moravskoslezského kraje. Informaci o úmrtí dalšího dítěte s covidem zveřejnilo ministerstvo zdravotnictví.

V České republice zemřelo další malé dítě s koronavirem, jedná se o tříletého chlapce, jenž pocházel z Frýdecko-Místecka.

Informaci o úmrtí chlapce zveřejnilo ministerstvo zdravotnictví ve svém přehledu. Ve skupině dětí ve věku do čtrnácti let se jedná o již šestý případ. Od posledního úmrtí malého dítěte uplynuly necelé dva týdny. Ve středu 24. listopadu zemřela teprve desetileté dívka, která pocházela z Lounska v Ústeckém kraji.

Počty nakažených klesly

V neděli přibylo v ČR 6325 potvrzených případů koronaviru, zhruba o 3000 méně než před týdnem. Počet nově nakažených tak v mezitýdenním srovnání klesl počtvrté v řadě. V nemocnicích je s covidem 6338 pacientů, z toho 1014 v těžkém stavu. V obou případech je to mírný pokles.

Stále vysoký je ale počet zemřelých. Od minulého pondělí eviduje ministerstvo 707 úmrtí s covidem. O týden dříve jich bylo o 50 více, údaje z posledních dnů ale většinou při dalších aktualizacích ještě rostou. Ve středu zemřelo s koronavirem 136 lidí, což byl největší počet od začátku dubna.

Státní zdravotní ústav (SZÚ) také uvedl, že v ČR zatím není hlášen další případ varianty omikron. Jediným známým případem je nákaza ženy z Liberce.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy