Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Co vidět na dovolené v Tel Avivu?

Co vidět na dovolené v Tel Avivu?
Zdroj: GetFound

Jedete poprvé do Tel Avivu a nevíte, kam se podívat? Našli jsme pro vás opravdu zajímavá místra, která by vám neměla uniknout? O jaká místa se jedná? To se dozvíte v článku, čtěte dál.

Obrovský trh Shuk Hacarmel

Shuk Hacarmel vznikl na počátku dvacátých let minulého století a od té doby prošel rozsáhlým vývojem, přičemž se zachovaly původní kořeny. Je jednou z nejvýznamnějších historických památek týkajících se vývoje města Tel Aviv. Carmel Market (známý jako Shuk Hacarmel) je nejen nejoblíbenějším venkovním trhem v Tel Avivu, ale také největším, nejrozmanitějším a nejpestřejším. 

Najdete zde desítky a desítky stánků s čerstvými produkty, zahalenými do vůně koření a ovoce, ze které se vám budou sbíhat sliny! Je to místo, kde najdete skvělé oblečení, suvenýry, šperky a další předměty. Nezapomeňte smlouvat! Trh je otevřen od neděle do čtvrtka, od časných ranních hodin až do cca 18 hodin, zatímco v pátek, v den šabatu, se trh zavírá o několik hodin dříve. Přijdete-li na trh na konci dne, můžete se dostat k výhodným nabídkám, protože obchodníci se snaží prodat veškerý denní náklad čerstvých produktů.

Co vidět na dovolené v Tel Avivu?


Čtvrť Tzedek Neve prošla nádhernou proměnou

Na konci Rothschildovy třídy se ocitnete ve čtvrti Neve Tzedek - jedné z nejstarších čtvrtí ve městě. Není možné nezařadit tuto oblast na turistickou trasu Tel Avivu. Byla postavena v roce 1887 jako první židovská čtvrť mimo staré město Jaffa. V posledních několika desetiletích byly její zchátralé fasády krásně zrestaurovány, takže samotná procházka jejími ulicemi je skvělým zážitkem. Její úzké uličky jsou plné skvělých kaváren a restaurací, nemluvě o velmi důstojné sbírce galerií a butiků. Zvláštní pozornost si zaslouží zrekonstruované nádraží.

Nádraží Neve Tzedek vás opravdu překvapí

Neve Tzedek v HaTachaně, zrekonstruované železniční stanici, nabízí avantgardní designové podniky, módní butiky a řemeslné obchody a také týdenní farmářské trhy. V noci se mnoho kaváren pod širým nebem mění v živé jazzové kluby a koktejlové salony a módní evropské restaurace se zde prolínají s módními bistry. Tato oblast nabízí širokou škálu možností, jak se zabavit a zažít vzrušující zábavu.

Co vidět na dovolené v Tel Avivu?


Navštivte dům zesnulého Haima Nachmana Balika v Bialik House

V Tel Avivu se na ulici Bialik 27 nachází Bialikův dům. Je to bývalá rezidence Haima Nachmana Balika, což byl izraelský národní básník. V jeho domě je nyní muzeum věnované jemu a jeho dílu. Dům Bialik House navrhl Yosef Minor a byl dokončen v roce 1924, krátce po Bialikově příjezdu do Izraele. Výstava poskytuje návštěvníkům ucelený přehled o Bialikově díle, úspěších a postavení sociálního aktivisty. Dům naopak nabízí pohled na estetiku Izraele počátku dvacátého století.

Navštivte přístav Jaffa

Říká se, že starý přístav Jaffa je jedním z nejstarších přístavů na světě, kde stovky obchodníků vytvořily mnoho obchodních burz přímo podél doků tohoto přístavu. Je to místo, o němž se zmiňuje i biblický text, kniha Jonášova; jaffské přístaviště by totiž mělo být právě výchozím bodem, odkud prorok začal své kázání. Dnes je přístav stále využíván zejména místními rybáři, kteří mají možnost prodávat své úlovky přímo provozovatelům restaurací podél přístavu. Přístav Jaffa byl po velkou část 20. století zanedbáván, ale nedávno byl obnoven tím, že k dokům přibyl další, modernější dok - určený pro kotvení jachet, a stal se tak oblíbeným turistickým cílem. Největší přístavy určené pro velké obchodní přístavy byly nedávno vybudovány jižně od Tel Avivu a severně od Haify.


Související články

Další články

Nejnovější kauzy