Trendy tagy Karel Gott (zpěvák) Extra Host (pořad) koronavirus Tvoje tvář má známý hlas 2020

Nejnovější kauzy

Chcete se vyhnout rakovině? Těchto 6 jídel jezte a nemusíte mít strach!

Jezte potraviny, po kterých se budete cítit dobře.
Zdroj: profimedia.cz
Tělo je jako továrna. To, co do něj dáme, se na nás nějak projeví. Proto je velmi důležité dbát na to, co jíme, abychom se cítili dobře. Možná se budete divit, ale určitě máte ve vaší kuchyni hodně potravin s rakovinotvornými účinky. Bylo by tedy dobré trochu poupravit váš jídelníček a držet se těch potravin, které budou bojovat s rakovinou.

Mastné ryby

Rybí tuk je bohatý na omega-3 mastné kyseliny. Tyto tuky jsou velmi silnými protizánětlivými látkami a chrání tělo před nebezpečnými hormony produkovanými během zánětů. Důležitý je hlavně tuk z ryb, jako je losos, makrela, tuňák, sleď a sardinky. Rybí tuk obsahuje také protirakovinné látky, jako vitamín A a D.

Houby

Ty se používají tradičně v čínské medicíně. Nejlepšími pomocníky jsou na vyvážení imunitního systému a na pomoc při zlepšování funkcí tělesných orgánů. Váš jídelníček by měl tedy obsahovat houby jako Maitake, Shiitake, Portobello, Agaricus Blazei marrai nebo hlívu ústřičnou. Všechny obsahují velmi cenné látky beta-glukany, které jsou primární výživou bílých krvinek. Ukázalo se také, že dokážou snížit nežádoucí účinky onkologické léčby (chemoterapie, ozařování).

Purpurové potraviny

Potraviny s touto barvou jsou pro naše zdraví velmi přínosné. Hrozny, cuketa, borůvky, třešně, červená řepa nebo švestky. Všechny tyto potraviny obsahují antokyany, které zabíjejí rakovinové buňky, podporují činnost vnitřních orgánů a zvyšují imunitu.

Semena a ořechy

Mandle nebo para ořechy obsahují selen, který je silným protirakovinným agentem. Slunečnicová nebo dýňová semínka jsou zase bohatá na vitamín E a zinek. Vitamín E posiluje náš imunitní systém, zinek zase napomáhá absorpci vitamínu C a podporuje imunitu.

Černý a zelený čaj

Tyto čaje obsahují katechiny. Jsou to látky, které zastavují růst nádorových buněk a chrání před genetickými mutacemi, které by mohly vést k rakovině. Když budete pravidelně pít zelený čaj, snížíte tak riziko rakoviny žaludku.

Žlutá a červená paprika

Tyto papriky jsou plné vitamínu C, beta-karotenu a dalších prospěšných látek s protirakovinnými účinky, které posilují náš imunitní systém a neutralizují toxiny. Dalším zdrojem důležitých látek s protirakovinným účinkem jsou sladké brambory, mrkev a sušené meruňky.

Související články

Další články