Trendy
Výměna manželek 2024 Sedm schodů k moci válka na Ukrajině Survivor 2024

Český slavík se po 4 letech vrací: Koupil ho miliardář Karel Janeček

Český slavík se po 4 letech vrací:  Koupil ho miliardář Karel Janeček
Zdroj: profimedia / koláž eXtra.cz
český slavík

Český slavík se po čtyřech letech opět vrátí na obrazovky, populární anketu o nejlepšího zpěváka, zpěvačku a hudební skupinu si pod letošním názvem Český slavík 21 bere na starost s koupí většinového podílu miliardář Karel Janeček (48).

"Já už to dělat nechci. Mé místo jednatele bude zastávat Jakub Horák. Přibudou zřejmě také nové kategorie, neboť populární hudba se neustále vyvíjí," řekl pro deník Blesk dřívější šéf organizátorů Jaroslav Těšínský, který bude mít nyní úlohu poradce.

Českého slavíka 21 si vzal nově pod křídla matematik a investor Karel Janeček a pod jeho dohledem by měla být hudební anketa modernější, a to zejména v oblasti techniky.

Novinky diváky neminou

"Přibudou zřejmě také nové kategorie, neboť populární hudba se neustále vyvíjí," uvedl dále Těšínský s informací, že hlasování bude probíhat elektronicky od druhé poloviny září. Slavnostní vyhlášení je v plánu ve druhé polovině listopadu.

Anketě o nejlepšího zpěváka dlouhé roky vládl zesnulý zpěvák Karel Gott, jenž získal celkem 42 "slavíků". Kdo bude jeho nástupcem v dalších letech, to je zatím ve hvězdách.

"Samozřejmě, že na tom něco je. Český slavík je ale hlas lidu. Rozhoduje hlavně popularita, nikoli pouze kvalita. A vždy ta anketa měla neuvěřitelnou sledovanost. Myslím, že je dobré, že pokračuje dál. Samozřejmě Karel Gott do ankety vryl nesmazatelné stopy a Slavík rovná se Gott. Kdo ale ví, možná se časem najde někdo, kdo se neuvěřitelnému Karlu Gottovi alespoň trošičku přiblíží," dodal Těšínský.


Ornella vzdala snahy o usmíření s matkou. Už mě to obtěžuje, říká a přiznala, že dvě z jejích dětí babičku nikdy nepoznaly

Související články

Další články

Nejnovější kauzy