Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Český slavík 2021: Tohle je seznam nejoblíbenějších interpretů! Dočká se ocenění i Gott?

Karel Gott
Zdroj: Profimedia
Český slavík

Český slavík 21 se po čtyřech letech vrátí zpět na televizní obrazovky. Lidé budou moci hlasovat v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka, Kapela a Hip Hop & Rap. V anketě je už zveřejněno jednadvacet jmen v každé kategorii. Nechybí například Ben Cristovao, Daniel Landa, Ewa Farna, skupina Kabát nebo třeba Řezník. Již 19. listopadu se diváci v rámci živého vysílání televize Nova dozvědí, kdo jsou ti nejpopulárnější interpreti současné české hudební scény.

Po čtyřleté pauze se na televizní obrazovky vrací anketa Český slavík 21, v níž budou moci diváci pomocí hlasování vybrat vítěze ve čtyřech kategoriích: Zpěvák, Zpěvačka, Kapela a Hip Hop & Rap. Již 19. listopadu se diváci v rámci živého vysílání televize Nova dozvědí, kdo jsou ti nejpopulárnější interpreti současné české hudební scény.

„Jelikož do konce hlasování zbývá už jen měsíc, rozhodli jsme se odhalit abecední seznam jednadvaceti interpretů, kteří se zatím umístili na čelných místech ve svých kategoriích. Podle dosavadních výsledků hlasování je velmi pravděpodobné, že mezi vítězi bude někdo právě z nich,” říká ředitel ankety Jakub Horák. Ale nakonec se tam mohou objevit také úplně jiná jména. Hudební fanoušci mohou hlasovat až do půlnoci 5. listopadu, a to na webu www.ceskyslavik.cz.

Nejpopulárnější umělci

Mezi nejpopulárnější zpěváky v současnosti patří třeba Václav Noid Bárta, Jan Bendig, Ben Cristovao, Michal David, Vojtěch Dyk, Mikolas Josef, Daniel Landa, Leoš Mareš nebo Xindl X. Mezi zpěvačky zase například Lucie Bílá, Monika Bagárová, Ewa Farna, Olga Lounová, Hana Zagorová nebo Lucie Vondráčková. Je jisté, že Mistr Karel Gott anketu tentokrát nevyhraje. Podmínkou účasti v anketě je, aby byl interpret v minulém roce aktivní na české hudební scéně. Tuto podmínku by in memoriam splňoval David Stypka.

Mezi kapelami jsou třeba Čechomor, Divokej Bill, Kabát, Lucie nebo Olympic. Poslední kategorie je Hip Hop a Rap. Mezi favority jsou například DJ Wich, Ektor, Raego, Sharlota nebo Yzomandias.

Jak funguje hlasování?

Hlasování probíhá metodou D21, jejímž autorem je prezident ankety Český slavík 21 — matematik a společenský reformátor Karel Janeček. „Principem hlasování D21 je, že každý volič má více hlasů. Konkrétně v Českém slavíku 21 může hlasující zvolit až pět interpretů, kterým chce dát svůj hlas. Může a nemusí všechny využít. Pro sjednocení společnosti je v systému D21 důležité, že volič může vyjádřit své preference stejnou silou. Místo pouhého slova může hlasující díky možnosti zvolit až pět favoritů říci celou větu,” dodává Janeček.

Po skončení hlavního hlasování mohou zájemci od 6. listopadu hlasovat ještě v kategorii Objev roku. Pro tuto kategorii budou hlasující vybírat z předem nominovaných. Hlasy pro tyto hudební nováčky lze posílat až do poloviny galavečera, který se bude konat 19. listopadu v Hudebním divadle Karlín a živě ho odvysílá televize Nova. Režie slavnostního večera se ujme Pepe Majeský, večerem provedou moderátoři Aleš Háma a Ondřej Sokol.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy