Český kuchař doporučil důchodcům, ať jedí hmyz. Je to dobré a máte na to peníze, vzkazuje
Kuchař Petr Ocknecht se už více než deset let zabývá přípravou hmyzu jako pokrmu. Ve svém životě nasbíral spoustu zkušeností jako kuchař v Německu, Rakousku, ale i u nás, v Čechách. Působil jako šéfkuchař v brněnských hotelech. Nyní pracuje na pozici demi-chef de partie v rakouském hotelu Laa an der Thaya.
Petr Ocknecht je vášnivým entomofágem, tedy propagátorem pojídání hmyzu. K těmto pokrmům se dostal při práci na zaoceánském parníku a velice ho zaujaly. Na základě této zkušenosti rozvádí téma chování a pojídání cvrčků, sarančat, švábů nebo moučných červů
Podle Petra Ocknechta jedna miska cvrčků, zarovnaná až po okraj, obsahuje všechny živiny, které by do sebe člověk během jednoho dne měl dostat. Uvedl to v rozhovoru pro Seznam.cz Chování a příprava cvrčků jsou finančně nenáročné. Proto je kuchař doporučuje například pro důchodce - potřebují živiny, ale nemají dost peněz. Hmyz je pro ně tak ideální volbou.
Budete si doma vařit a smažit hmyz? Máte oblíbené recepty? Napište nám na redakce@extra.cz.
Glosa: Agáta Hanychová královnou žabomyších válek. Jako by bez nich nemohla být
Související články

Politik v důchodu v Husinci zmlátil dvě děti: Desetiletá dívka skončila s krunýřem na krku

Přemnožené vosy otravují lidem život: Zbavte se jich pomocí triku s papírovou taškou

Nechutné chování seniora ve Žďáru. Uspokojoval se v dívčí šatně bazénu před desetiletými školačkami

Ceny jídel a pití v Evropském parlamentu: Mdlá káva za hubičku, snídaně za dvě stovky i burger za tři

Nejvíce potravinami plýtvají mladí lidé: Sami si řežou pod nohama větev, tvrdí ředitelka potravinové banky

Cvrčci, červi a další hmyz míří do českých restaurací: Podle EU jde o jídlo jako každé jiné

Připravte si hostinu jako ze Hry o trůny!

Další chuťka od Mekáče! Neuvěříte, do jaké odpornosti kousla tahle žena!
