Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Český curlingový zázrak na olympiádě: Dojemný rozhovor po vydřeném vítězství

ZOH 2022: Zuzana a Tomáš Paulovi po vydřeném vítězství
Zdroj: Profimedia
+ Další fotografie
curling

Bez velkých gest oslavili Zuzana a Tomáš Paulovi vítězný vstup do olympijského turnaje smíšených dvojic v curlingu. Čeští reprezentanti uspěli v souboji manželských párů v Pekingu díky chybám Norů v nastaveném endu a děkovali za podporu hokejistům.

Paulovi se stali prvními českými curlery na olympiádě a možná by se dalo čekat větší nadšení po výhře. Po posledním nepřesném kamenu soupeřů si manželé s Nory podali ruce, objali se a zamávali do hlediště. "Curleři se snaží tolik neradovat, pokud vyhrají chybou soupeře. A tohle byl prohraný zápas soupeřů, ne úplně náš vyhraný," řekla Paulová v nahrávce pro média.

Olympijská premiéra a ZOH v Pekingu se na hře Paulových podepsala. "Podle našich představ to nebylo, hráli jsme pod své možnosti. Dolehla na nás atmosféra a bojovali jsme trochu s tím, jak správně číst led. To se projevilo v několika chybách," komentoval Paul skóre 3:6 po sedmi endech.

Nikdy nevzdáváme koncovky

Češi přesto stále doufali v obrat. "Nikdy nevzdáváme koncovky, i když prohráváme o hodně. Snažíme se hrát, vždy se může stát nějaká chyba," řekl Paul. Přesně to se v předchozím souboji stalo. Kristin Skaslienová v závěru zahrála nepřesně, Češi srovnali a rozhodli v dodatečném endu.

V rozhodujícím dějství nezvládla poslední kámen duelu Skaslienová. "Nebyl to lehký kámen, házet bych to nechtěla," podotkla Paulová. Po utkání cítila především úlevu. "Necítila jsem se jistá v kramflecích, dělala jsem chyby, které normálně nedělám. Ale teď dvacet minut po zápase cítím, že je důležité, že to klaplo, že je výhra a máme něco v zápisu," prohlásila.

Za podporu poděkovali části hokejového týmu v hledišti, kde byli třeba brankář Roman Will či obránce Libor Šulák. "Jsme nadšeni a strašně rádi, že tady byli," uvedla Paulová.

Z olympijských ceremonií Paulovy potěšilo, že při nástupu hráli dudáci, kteří symbolizovali Skotsko, zemi původu curlingu. "Pro curling jsou symbolem, má to velkou váhu a pro náš sport je to jako hymna. Emoce slyšet dudáky je těsně za českou hymnou," řekla Paulová. "Musel jsem při nástupu trochu zamáčknout slzu a soustředit se na zápas," dodal její manžel.

"Je super vědět, že už máme nějakou výhru v kapse, zítra se nám bude lépe nastupovat," uvedla Paulová v rozhovoru Českého olympijského týmu na Facebooku. "Ty první zápasy jsou specifické, že nikdo neví, jak se to bude točit atd...," doplnil ji Paul. "Ráno to bylo super, na zápase už to bylo těžší, led se změnil a nehrálo se tak klidně, jak jsem doufala," dodala Paulová. Nakonec však vše dobře dopadlo a pár se tak již těší na další olympijské curlingové souboje.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy