Tento web používá soubory cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.Rozumím
Trendy tagy Steroidová mafie v Česku StarDance 2018 Horoskop Zábava

Nejnovější kauzy

Český chléb zažívá renesanci! Už nehraje roli cena, ale kvalita!

Lidé oceňují kvalitní pečivo více, než jindy.
Po letech, kdy při výběru pečiva hrála hlavní roli cena a podléhal kouzlu pestré nabídky dopékaného pečiva, vrací k tradici a hledá kvalitu. Alespoň tak to vnímají pekaři, kteří získali výroční ocenění Chléb roku, jež se uděluje v rámci akce Dny chleba.

Ocenit poctivé tradiční pekařské řemeslo a zároveň přiblížit jeho produkty českému spotřebiteli tím, že jej dostane do širší distribuční sítě a upozorní na jeho kvalitu. To je cílem tradiční slavnosti i národní soutěže Chléb roku.

Letošními vítězi se staly pekárny Beas Choustníkovo Hradiště, MaJa Dolní Dunajovice a Pecud v.o.d. Žandov. Jejich pekaři upekli nejlepší chleby v kategoriích Konzumní chléb, Řemeslný chléb a Chléb bez hranic.

Při výběrů kvalitního chleba je podle vítězných pekařů důležité zkoušet a najít si „svého“ pekaře. Ne vždy je přitom vyšší cena zárukou dobré kvality. „Pokud chcete kvalitu, není nic jednoduššího, než pátrat po složení a ptát se, zda je chléb čerstvý, nebo pouze rozpečený,“ upřesňuje Martin Abraham z rodinné pekárny Pecud Žandov a dodává, že třeba tradiční český kvasový chléb má svá specifika a měl by se vyrábět dle cechovní normy – tedy z žitného kvasu bez droždí.

„Dříve se zákazníci řídili prakticky ve všech směrech pouze cenou, což dnes už tak úplně neplatí, čím dál více se zajímají o kvalitu, složení a původ výrobků,“ říká Ing. Bedřich Syrovátko, majitel společnosti Beas a.s., v jejíž pekárně upekli nejlepší Konzumní chléb roku.

Nyní se tyto kvalitní české chleby dostanou díky síti Tesco mezi spotřebitele napříč Českem.

Mohlo by vás zajímat

Další články