Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Československý MMA zápas roku v ohrožení! Vémola nechce nastoupit v modrém rohu

Československý MMA zápas roku v ohrožení! Vémola nechce nastoupit v modrém rohu
Zdroj: FightLive.cz

Měla to být ozdoba prosincového jubilejního turnaje OKTAGON 30. Hlavní zápas galavečera MMA, který v Česku a ni na Slovensku nejspíš nebude mít obdoby. Vítěz by se stal nezpochybnitelným šampionem střední váhy. Vstupenky do pražské O2 Arény jsou již v prodeji, ale jeden z dvojice aktérů titulového zápasu nechce za současných podmínek nastoupit. 

Co Vémolovi vadí?

Abychom celý spor pochopili, je třeba si nejprve vysvětlit okolnosti. Podobně jako například v tenise existují žebříčky hráčů a hráček, kde na vrcholu figurují ti nejlepší, tak i v MMA má každá organizace včetně Oktagonu pro každou váhovou kategorii vlastní žebříček nejlepších bojovníků. Ti jsou v kleci rozděleni do modrého a červeného rohu. Červený roh je vyhrazen pro fightery, kteří jsou v žebříčku umístěni výše. Proto je červený roh označován jako roh šampionů. Existují ovšem i výjimky. Hlavní slovo mají totiž vždy promotéři organizace. 

A v tomto je právě jablko sváru. Karlos Terminátor Vémola totiž odmítá vejít do klece jako první, což je povinnost bojovníka v modrém rohu.  Jeho soupeř a majitel prozatímního titulu Samuel Pirát Krištofič ustupovat nehodlá. Slovenský fighter má podle všeho právo nastupovat do červeného rohu, nicméně Vémola striktně nesouhlasí. První Čech v americké UFC, což je něco jako Liga mistrů pro bojovníky, si postavil hlavu a oznámil, že první do klece proti Pirátovi v Praze zkrátka nevstoupí.  

Karlos Vémola argumentuje tím, že je v pražské O2 Aréně doma. Podle Vémoly zároveň žádný odborník nepovažuje Krištofiče za právoplatného šampiona. Dokonce svému soupeři učinil nabídku, že vítěz zápasu získá výplatu poraženého. Pokud by Pirát tuto možnost přijal, Vémola by se spokojil s modrým rohem. Slovenský fighter ovšem po důkladném zvážení tuto možnost odmítl, čímž se situace opět stala bezvýchodnou. Nyní je na promotérovi organizace Ondřeji Novotném, aby přišel s řešením, které uspokojí obě strany, což se ovšem v současnosti jeví jako velmi obtížné. 

Český Terminátor o všech novinkách pravidelně informuje na sociálních sítích FightLive, takže pokud vás vývoj celé kauzy zajímá, rozhodně vám doporučujeme sledovat Instagram a Facebook.

Další články

Nejnovější kauzy