Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Česko se rozloučí s punkovou legendou Petrem Hoškem: Dojemné parte a datum pohřbu

Frontmanovi Plexis bylo 55 let
Zdroj: Se souhlasem Plexis
+ Další 2 fotografie
smrt zpěváka

Sid bude mít pohřeb ve Strašnicích. Parte pro Petra Hoška zveřejnil pražský podnik Modrá Vopice. Hošek zemřel třiadvacátého ledna po krátké nemoci. Kapela Plexis, kterou založil, patřila k české punkové scéně. Působil také ve skupinách Do řady!, Michael's Uncle nebo Svatý Vincent. Pohřeb bude mít ve Strašnickém krematoriu.

"Zapomenout na sváry, vždyť svět jsou jen báry, zastavit káry a jít dál," zahajuje parte úryvek z jednoho z největších hitů kapely Plexis. To zveřejnil legendární žižkovský hudební klub Modrá Vopice. "Je to tady! Mucho umřel. Pojďme se potkat v úterý 31. ledna 2023 ve velké obřadní síni krematoria v Praze-Strašnicích," píše zpěvákova matka Heda Hošková spolu s kamarády na smutečním oznámení.

Zpěvák, baskytarista a textař Petr Hošek zemřel náhle po krátké nemoci. Stál u zrodu legendární punkové kapely Plexis, která byla založena v roce 1984. Informace o úmrtí uveřejnil také Reflex. Hoškovi bylo pouhých pětapadesát let.

V lednu přitom skupina Plexis na svém Facebooku uvedla, aby všichni fanoušci drželi Hoškovi pěsti. „Dámy a pánové, punk je dřina. Náš strejda Péťa Sid Hošek zažívá náročné časy při léčbě svých neduhů, tak mu držte palce, ať se z toho vylíže. Věříme, že bude lépe, ale na jarní koncerty to popravdě nevypadá. Buďte s námi, jsme s vámi,“ napsala skupina na sociálních sítích.

Hošek byl výraznou postavou tuzemské punkové scény. Působil také ve skupinách Do řady!, Michael's Uncle nebo Svatý Vincent. O jeho širokém hudebním rozptylu svědčí i působení v projektu Maradona Jazz i vystupování v roli dýdžeje jako DJ Mucho. Zaujal ho především latinskoamerický jazz. V devadesátých letech spolu s dýdžejem Loutkou spoluzaložili promotérskou skupinu Roxydust, která produkovala house parties.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy