Červený zázrak? Tohle je 8 skvělých věcí, díky kterým rajčata prospívají lidskému zdraví
Nenápadná kulatá rajčata, která se objevují v kuchyni po celém světě, jsou studnicí velice prospěšných látek.
Tohle je 8 důvodů proč bychom je měli jíst co nejčastěji.
1) Rajčata obsahují vitamin C a E, provitamin A, vitaminy skupiny B, draslík a železo, v menším množství také vápník a fosfor. Jsou zdrojem vlákniny, nechybí ani důležité antioxidanty, které tělo chrání před škodlivými volnými radikály.
2) Pojídání rajčat podporuje krvetvorbu, prospívá pokožce, vlasům i nehtům, posiluje buněčnou strukturu a imunitu.
3) Rajčata jsou známá a prospěšná pro své antibakteriální účinky.
4) Muži po padesátce, které trápí zvětšená prostata a s ní spojené časté močení, by po nich měli sáhnout co nejčastěji.
5) Díky vysokému obsahu karotenu, přesněji karotenoidu lykopenu, což je účinný antioxidant, který pomáhá chránit buňky těla, přispívají k ochraně cév před zužováním a tvrdnutím.
6) Lykopen, který obsahují, má antioxidační vlastnosti a uplatňuje se při prevenci vzniku rakoviny. Příznivé výsledky jsou uváděny především pro rakovinu prostaty, děložního čípku, tlustého střeva a konečníku, jícnu a žaludku.
7) Psychiatři doporučují rajčata nervově nemocným, poněvadž tento „plod ze zlata“ obsahuje bróm a má tedy zklidňující účinky.
8) Američané tvrdí, že jedna sklenice rajčatové šťávy denně chrání takřka před všemi nemocemi.
Michael je manipulátor, tvrdí Aneta ze Survivoru. Po zradě ho vyškrtla ze svého života
Související články

Ženské potíže a nemocná střeva mají řešení. Jmenuje se konopí

Národ tlustoprdů: Češi pořád tloustnou, nadváhu má u nás už každý druhý. A bude hůř!

Jarní očistu začněte skoncováním s chlastem! Tohle je 5 potravin, které vám výrazně pomohou zachránit zbytek jater!

Bojíte se vyjít ven bez make-upu? Tohle je 7 tipů, jak být krásná i s "nahou" tváří!
