Trendy
Výměna manželek 2024 Sedm schodů k moci válka na Ukrajině Survivor 2024

Brutální vražda Češky v Kolumbii: Anna T. (†25) byla uprostřed noci zastřelena

Pětadvacetiletá Anna T. byla zavražděna.
Zdroj: Profimedia, Archiv Anna T., koláž eXtra.cz
Vražda

Policie v kolumbijském regionu Antioquia oznámila smrt 25leté ženy z České republiky, kterou vyšetřuje jako vraždu. Informují o tom tamní zpravodajské weby. Turistku podle nich někdo zastřelil, když se v noci na sobotu vracela do hotelu, kde byla ubytovaná. České ministerstvo zahraničí ČTK potvrdilo, že v Kolumbii zemřela žena z Česka, ale bližší informace k okolnostem její smrti úřad neuvedl.

„Můžeme potvrdit smrt české občanky v Kolumbii. Příčinu úmrtí vyšetřuje tamní policie,” sdělila Mariana Wernerová z tiskového oddělení ministerstva zahraničí. „Zastupitelský úřad je v kontaktu s rodinou oběti,” doplnila.

Tělo Češky bylo nalezeno nedaleko obce Jardín jižně od města Medellín. Zavražděná tam pobývala společně s mužem britské národnosti, kterého některá média označují jako jejího partnera. List El Tiempo na svém webu uvádí, že podle prvních zjištění žena v pátek večer opustila farmu nedaleko uvedené obce „poté, co se s přítelem pohádala”. „Na cestě (zpět do hotelu) ji někdo uprostřed noci vícekrát střelil,” pokračuje El Tiempo.

Motiv vraždy zůstává neznámý

Zabitá Češka byla podle médií v Kolumbii na dovolené, v době smrti tam pobývala už dva týdny. Britovi, který ji na cestě doprovázel, se nic nestalo. Muž spolupracuje s vyšetřovateli. Policie zatím neoznámila, co by mohlo být motivem vraždy. Podle El Tiempo se česká turistka mohla stát obětí přepadení.

„Provádíme výslechy a prověřujeme trasu, kterou před smrtí absolvovala,” uvedl v sobotu regionální policejní velitel Gustavo Franco. Dodal, že tělo oběti bylo předáno soudním lékařům v Medellínu.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy