Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Britská královna zazářila v Německu: Camilla sáhla po tiáře a diamantech po Alžbětě II.

Král III. s manželkou Camillou na návštěvě Berlína.
Zdroj: profimedia
+ Dalších 5 fotografií
móda

Nikdo by zjevně nečekal, že taková pětasedmdesátiletá královna sáhne po exkluzivním doplňku, jako je diamantová tiára. Camilla tím okouzlila všechny přítomné na slavnostní večeři v Berlíně, kam zajela spolu se svým manželem v rámci zahraničních cest před korunovací. Francouzi se královské návštěvy kvůli přetrvávajícím demonstracím nedočkají, informuje The Mirror. 

Britský královský pár dorazil do Německa, kde na ně čekala fronta novinářů. Královna choť Camilla vyšla z letadla v dlouhém tyrkysovém kabátku, který doladila o zelený klobouček s pavími pery, dále také o černou kabelku a stejně barevné rukavičky. Král Karel III. zvolil černý dvouřadový kabát s bílým kapesníčkem v náprsní kapse. To pravé ořechové mělo přijít až večer, kde se především Camilla před Němci pěkně vyšvihla.

Na plánované večeři s německými diplomaty dorazila Camilla ve třpytivé tiáře, a aby toho nebylo málo, doplnila ji diamantovým náhrdelníkem po zesnulé panovnici Alžbětě II., jak upozornil web The Mirror.

Třpytivá Camilla

Nejeden by čekal, že k takovým doplňkům, jako je diamantový náhrdelník a třpytivá tiára, zvolí trochu "usedlejší" šaty. To by ale pak nebyla Camilla, která outfit doladila černými dlouhými šaty s rukávy, které byly nazdobené stříbrnými výšivkami. Král Karel III. vedle ní mohl působit až příliš nudně, ač on sám oblékl sváteční oděv s červenou šerpou a královskými odznaky.

Velkolepý večírek se konal v paláci Bellevue, kde královnu s chotěm za doprovodu německé kapely přivítal prezident Frank-Walter Steinmeier s manželkou Elke Budenbender, kteří byli stejně slavnostně vyšňoření jako britský pár. V průběhu večera se k nim pak připojily politické osobnosti včetně bývalé německé kancléřky Angely Merkelové, informuje web People.

Třídenní výlet po Německu

V příštích dnech královský pár navštíví německý parlament a na cestě neminou ani slavnou Komische Operu v Berlíně. Poslední den si dvojice užije v Braniborsku.

Německo je v současné chvíli jedinou plánovanou zahraniční cestou britského královského páru před korunovací. Původně měl pár svůj výlet začít ve Francii, ale nakonec z toho sešlo z důvodu rozsáhlých demonstrací lidí kvůli důchodově reformě.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy