Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Bouřlivák Russell Crowe: Měl plivnout na Azealii Banks a zaútočit hotelovým telefonem

Herec Russell Crowe.
Zdroj: Profimedia
+ Dalších 7 fotografií
BOUŘLIVÁK

Jednou z hlavních hvězd letošních Varů je oscarový herec Russell Crowe (59). Tento australský rodák je nyní pyšný otec dvou dětí a říká, že už má bouřlivá léta za sebou. V minulosti to ovšem byl pěkný divoch, který se „proslavil“ například tím, že hodil hotelovým telefonem po zaměstnanci. Na jeho největší aféry poukázal web ENews.

Russell Crowe je oscarový herec, režisér, hudebník, pýcha Austrálie, vášnivý fanoušek rugby a v neposlední řadě chlapík, který kdysi hodil hotelový telefon o zeď a údajně plivl na rapperku Azealii Banks (32).

Potyčka s Azealeou Banks

To poslední se stalo v roce 2016, kdy Crowe pořádal večírek ve svém hotelovém apartmá v Beverly Hills. Azealia Banks byla doprovod jeho známého, rappera RZA, a herec ji měl v jednu chvíli hrubě vyvést pryč. Banks tehdy napsala a následně smazala z Facebooku, že se tak stalo potom, co ji několikrát nazval negrem, škrtil ji a plivl na ni. Dle výpovědi očitého svědka pro TMZ to však bylo zcela jinak.

Problémy měly začít, když se Azealia hlasitě smála Russellově výběru hudby a pak jeho, a nejméně jednoho dalšího hosta, nazvala „nudnými bílými muži“. Jedna z účastnic prý skočila Crowovi do řeči a navrhla Banks, aby se ztišila. Ta místo toho však pronesla šílený proslov a začala vyhrožovat Crowovi a oné ženě: „Líbilo by se vám, kdybych rozbila sklenici, bodla vás do krku a krev by stříkala všude jako v pravé tarantinovské sračce?“ Pak pro jistotu utrousila několik v Americe zakázaných slov na „n“ a v tu chvíli ji měl Crowe v medvědím objetí vyvést z apartmá. Azealia Banks tehdy na Crowa podala trestní oznámení, které však bylo o rok později losangeleským státním zastupitelstvím staženo.

Hvězda filmů Gladiátor, The Insider, Krásná mysl a mnoha dalších může mít v tomto případě čisté svědomí. Banks je bohužel částečně známá tím, že se chová poněkud nevyzpytatelně a byla již několikrát zatčena za potyčky s ochrankou a vyhazovačem v klubech v New Yorku a Los Angeles.

Bouřlivá léta

Co se problémů týče, má za sebou Russel Crowe ještě mnohem divočejší období. V roce 1999 se zapletl do rvačky v hotelu Plantation v Coffs Harbour, jejíž videozáznam se nakonec objevil v australské televizi. Dva muži čelili obvinění za to, že se údajně snažili z Crowea vymámit peníze výměnou za utajení nahrávky, protože údajně odhalila, že hvězda filmu Gladiátor je v reálném životě divoký, ale nešikovný rváč.

Jak cituje web ENews, na nahrávce je slyšet, jak jeden z obviněných říká druhému: „On si prostě myslí, že je zasranej král a svět se točí kolem Russella Crowea... Je to prostě největší zkurvenej kretén, jakého bys kdy chtěl potkat, kámo.“

Výbušný rváč

V roce 2002 se Crowe osobně omluvil za to, že křičel na producenta cen BAFTA poté, co byla jeho recitace básně, během děkovné řeči za vítězství v kategorii Nejlepší herec za film Krásná mysl, zkrácena. Crowe trval na tom, že ho nerozčílilo vystřižení této části, ale to, že z přenosu byla vystřižena část jeho projevu, v níž děkoval matematikovi Johnu Nashovi, kterého ve filmu hrál.

V témže roce byla na Crowa přivolána policie, když na toaletách v japonské restauraci napadl bohatého novozélandského podnikatele a majitele ragbyového klubu, Erica Watsona. Jejich potyčku dle serveru BBC rozehnal Ross Kemp, bývalá hvězda stále běžící britské telenovely EastEnders.

Během natáčení boxerského dramatu Těžká váha, v roce 2004, se Crowe dokonce porval se svým bodyguardem Spudem. Jak později oba potvrdili, šlo o nedorozumění. Spud Russellovi předával drb, který o herci a jedné komparzistce vznikl, a jeho to naštvalo, tak si hněv vybil na něm. Nešlo však o nic vážného. „Co se týče toho, že se naše postrkování nazývá rvačkou, věřte mi, že jsme si mnohem víc ublížili při hraní fotbalu,“ vzkázal Spud BBC.

Vrhač telefonů Russell Crowe

V červnu 2005 byl Crowe obviněn z trestného činu napadení a držení zbraně čtvrtého stupně poté, co byl zadržen za to, že hodil telefon po zaměstnanci newyorského hotelu Mercer. Jeho zástupce vysvětlil, že telefon hodil na zeď a nikoho nezranil a nenapadl. Herec se však nakonec přiznal k mírnějšímu obvinění. Hotelový recepční ho také zažaloval za osobní škodu, Crowe nakonec zaplatil nezveřejněné vyrovnání.

Crowe popsal incident později v show Charlie Rose jako nejostudnější situaci, do které se kdy dostal. „Myslím, že mě to nesmazatelně změnilo. Byla to velmi, velmi drobná situace, ze které se stalo něco pobuřujícího. Z mé chůze mezi autem a soudní síní s čekajícími médii se stalo více násilí než z čehokoli, co jsem udělal. Víte, můžete se za něco omluvit milionkrát a lidé po vás z nějakého důvodu stejně budou chtít, abyste se za to omlouvali znovu a znovu a znovu... Zcela určitě mě to ovlivnilo, ovlivnilo mě to psychicky,“ popsal herec a uzavřel: „Už je to za mnou... a můžu hrát roli ‚to je voda na mlýn‘, ale já takový nejsem.“

Hvězdu letošních Varů můžeme v současnosti vidět v kinech ve filmu Papežův vymítač. Připomeňte si Crowa v naší galerii.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy