Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Benefiční koncert v divadle Studio DVA: Na pomoc ukrajinským dětem zazpívá i Monika Absolonová

Zpěvačka Monika Absolonová.
Zdroj: profimedia
+ Další 2 fotografie
Válka na Ukrajině

Dění na Ukrajině nenechává snad nikoho chladným a lidé poslali na pomoc válkou postižené zemi už více než miliardu korun. K charitě se nyní přidává i spolek Dětský balet Praha, který uspořádá speciální benefiční večer na pomoc dětem zasaženým konfliktem na Ukrajině. Na akci, která se uskuteční 11. března 2022 od 19:30 hodin v divadle Studio DVA, se představí významní umělci z řad zpěváků, hudebníků a tanečníků. 

Speciálním benefičním večerem na pomoc dětem zasaženým konfliktem na Ukrajině bude provázet moderátor Karel Voříšek a herec Miroslav Šimůnek. Na akci vystoupí Anička Slováčková nebo například zpěvačka Monika Absolonová s Leonou Machálkovou či operním pěvcem Štefanem Margitou. Kromě nich se zúčastní benefičního večera řada umělců Národního divadla nebo Pražského komorního baletu.

Všichni umělci vystoupí bez nároku na honorář. Celý výtěžek poputuje do sbírky humanitární organizace UNICEF, která zajišťuje nezbytné potřeby konkrétních dětí a jejich rodin zasažených válkou. Jedná se o rozvážení pitné vody, distribuci teplých dek, léků, souprav první pomoci a zdravotnického materiálu pro nemocné a zraněné.

Zároveň poskytuje psychosociální podporu a zakládá krizová centra na trasách uprchlíků ze země, kde poskytuje informace, vytváří bezpečné místo pro matky s dětmi a poskytuje jim nezbytnou péči. V těchto zařízeních také provádí identifikaci nezaopatřených dětí a zajišťuje jim bezpečí. Vstupenky lze zakoupit na stránkách Divadla DVA.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Válka na Ukrajině

Válku na Ukrajině rozpoutalo Rusko ve čtvrtek 24. února 2022 v ranních hodinách.

V Rusku se o tomto aktu válečné agrese mluví jako o "speciální vojenské operaci na Ukrajině". Jde o vyvrcholení rusko-ukrajinské krize a zároveň největší konflikt na území Evropy od konce druhé světové války.

Mohlo by vás zajímat:

Volodymyr Zelenskyj | Vladimir Putin | Wagnerova skupina | Jevgenij Prigožin | Válka v Izraeli

Související články

Další články

Nejnovější kauzy