Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Belohorcová s Hájkem přišli téměř o vše. Přes noc byli chudší o více než sto milionů

Vlasta Hájek se Zuzanou Belohorcovou.
Zdroj: Herminapress.cz
+ Další 2 fotografie
podnikání

Kontroverzní podnikatel Vlasta Hájek v jednom z posledních dílů podcastu Juraj Sutoris Show promluvil o svém podnikání. O tom, jak manžel bývalé moderátorky Peříčka Zuzany Belohorcové vydělává peníze, přitom obvykle spíš mlží a podobná vyjádření jsou z jeho strany tedy spíše výjimečná. Hájek nyní například přiznal, že na jednom ze svých byznysů vydělal šest milionů dolarů během tří let. O drtivou část z toho – 5,7 milionu – ale vzápětí přišel na burze, kterou zasáhla omezení spojená s globální pandemií covidu-19. Celý díl podcastu je dostupný na YouTube.

Lítali jsme po světě a po Americe a kupovali jsme zkrachovalé dealerstory (prodejny automobilů – pozn. red.), které měly ten problém, že to v nějaké vesnici nebo městě nefungovalo. My jsme ho koupili a napíchli jsme ho na ten náš koncept, který byl následující. Koupit 500 Hyundaiů, dostat 25 procent slevu, pronajímat je za 300, 400 dolarů měsíčně. Po šesti měsících nebo pěti tisících mílích už to bylo pro ten Hyundai ojeté auto a vzali je s 10, 15 procentní slevou a ještě je prodávali,“ svěřil se se svými byznysovými zkušenostmi Vlasta Hájek s tím, že šlo o „hustej byznys“.

„Tam to lítalo, to byly miliony dolarů. (...) Třeba šest milionů. Ale taky jsem potom hodně prodělal – asi 5,7 milionu. A za to už se věšíš,“ přiznal podnikatel. „Přišel covid a spadly stocky (akcie – pozn. red.) ze 138 dolarů na 19. Třeba Royal Caribbean Group. Obvykle ten stock nešel pod sto dolarů. Nikdy. Prostě nikdy. Tesla taky, podívejte, co se s ní stalo. Takže my jsme se sice chvilku radovali, ale pak přišla velká studená sprcha,“ řekl Hájek v youtubovém podcastu Juraj Sutoris Show.

V Americe přišel o vše

Ve Spojených státech amerických podnikal asi deset let. Právě během covidového období se ale vrátil zpět do Evropy. Jak nyní přiznal, pravým důvodem byla skutečnost, že se dostal do hlubokých finančních potíží a přišel téměř o vše.

Kontroverzní podnikatel se svou ženou, slovenskou moderátorkou Zuzanou Belohorcovou, žije druhým rokem na španělském ostrově Tenerife. Jeho působení na Kanárských ostrovech ale v posledních měsících doprovázejí drobné i větší skandály a průšvihy. Předmětem soudní pře byly například jeho údajné vulgární projevy a agresivní chování. Podnikatelka Aneta Kačerová ho totiž obvinila z fyzického napadení, výhrůžek a vulgárních nadávek. Tenerifský soud nakonec Hájkovi uložil pokutu, jejíž výše se pohybuje mezi 3 500 až 4 000 eury (asi 85 až 97 tisíc korun).

Dehonestující a vulgární zvukové zprávy měl muž navíc posílat i dalším celebritám, jako jsou Alice Bendová, Vladimíra Dvořáková nebo Anna Marie Kánská. Hájek má být podle informací eXtra.cz ve sporu s velkou částí české komunity na Tenerife. Podnikatel ale opakovaně jakékoli pochybení popírá.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy