Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Belgický kickboxer zpochybňoval covid. Zemřel několik týdnů po nakažení

Zemřel belgický kickboxer Frederic Sinistra, zpochybňoval covid
Zdroj: Profimedia
+ Další 3 fotografie
koronavirus

Další příklad zlehčování nemoci covid-19 přišel z Belgie. Tamní známý kickboxer Undertaker (†41) zemřel na koronavirus poté, co nemoc bagatelizoval, kritizoval roušky a další opatření. Přes přetrvávající zdravotní problémy opustil na revers jednotku intenzivní péče. Informoval o tom list Daily Mirror.

Frederic Sinistra (†41), známý spíše jako Undertaker, odešel z nemocnice v belgickém Lutychu poté, co popřel, že by se nakazil covidem, který podle listu Daily Mirror popsal jako „malý virus“. Trojnásobný mistr světa následně zemřel na komplikace související s virem v malém belgickém městě Ciney o několik týdnů později.

Není čas na lenochy

Svým followerům na sociálních sítích vzkázal, že své příznaky bude léčit mimo nemocnici. Příspěvky sdílené na Sinistrově facebookové stránce ukazovaly, jak šampion v kickboxu, který měl bilanci 39 výher ku devíti porážkám, leží v posteli na jednotce intenzivní péče s kyslíkovou hadicí v nose. Sinistra také svým 37 000 příznivcům na Facebooku ukázal video, ve kterém se zdálo, že má potíže s dýcháním. Přidal k němu popisek: „Není čas ztrácet čas s lenochy.“

V dalších příspěvcích nazval covid „malým virem“ a vyjádřil nesouhlas s vládními opatřeními k zastavení šíření koronaviru. Kickboxer měl jít do nemocnice až poté, co ho k tomu donutil jeho trenér Osman Yigin (50). V rozhovoru pro belgický zpravodajský portál SudInfo Yigin uvedl, že Sinistrovi řekl, že nebude trénovat trojnásobného mistra světa, pokud nepůjde do nemocnice.

Belgický sportovec zůstal aktivní na sociálních sítích až do konce svých dnů. Zemřel 16. prosince, kdy jeho smrt oznámila Sinistrova manželka. Kickboxer po sobě zanechal dvě děti. „Célio a Diego, nikdy nezapomeňte na to, že vás táta miluje ze všeho nejvíc na světě. Vždy tu pro vás bude. A pro mě také,“ uvedla vdova. Pokud by se však zdálo, že jeho smrt v ní mohla vzbudit respekt z viru, tak se tak nestalo.Můj manžel nezemřel na covid a nikdy by nepřijal, že to, co se mu stalo, používáme k šíření strachu a jako výzvu k očkování,“ popírá dál realitu jeho žena.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy