Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Bartoš v předvolební debatě útočil na Babiše: Best in covid je výsměch!

Bartoš versus Babiš v předvolební debatě CNN Prima News: Best in covid je výsměch!
Zdroj: Se souhlasem Andreje Babiše a Ivana Bartoše
politika

Horká fáze předvolební kampaně začala. V první větší debatě na CNN Prima News proti sobě stanuli premiér Andrej Babiš (ANO), předseda Pirátů Ivan Bartoš, ministr vnitra a šéf ČSSD Jan Hamáček a poslanec a šéf Lidovců Marian Jurečka.

Kdo se těšil na ostré předvolební souboje, nejspíš může být spokojený. Do televizního ringu na CNN Prima News ve středu večer vešli zástupci hlavních politických stran, jež se utkají v říjnových volbách do poslanecké sněmovny. Premiéra Andreje Babiše tepal předseda Pirátů Ivan Bartoš. Sekundovali jim v tom šéf ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček s předsedou lidovců a poslancem Marianem Jurečkou.

Babiš, který se v posledních měsících podobným debatám vyhýbal tak zažil po delší době ostřejší výměnu názorů. Ivan Bartoš Babiše nešetřil. Vyčetl mu například, že se seniorům věnoval pouze tak, že jim dával předvolební dárečky. Vadio mu také to, že o Pirátech mezi seniory šíří lživé informace: „Každý rok jsme navyšovali, nebyly to žádné dárečky,“ odbyl ho Babiš.

"To je strašně nevychovaný člověk"

Bartoš se však nevzdal a zmínil, že zdravotníci během pandemie zachránili řadu lidských životů a Babiš přitom dostupnost péče označil za mizernou a slíbené příspěvky pro ně taky. „Oni zachránili lidi, vy jste nikoho nezachránil,“ útočil Bartoš na Babiše. Ten mu přitom neustále skákal do řeči. „To je strašně nevychovaný člověk,“ komentoval to šéf Pirátů.

Přisadil si i Jurečka, jež Babišovi sdělil, že je "úplně mimo realitu“. Premiér prý často jen slibuje a rozdává dárky. „S žádným lockdownem se nepočítá,“ ujišťoval pak publikum Babiš, ačkoliv vloni na jaře tvrdil to samé a posléze lockdown stejně přišel. Hamáček mu však přitakával:. „Nikdo nechce zavádět nějaká plošná opatření,“ doplnil ministr vnitra známý během pandemie svým "červeným svetrem". „Mám obavy, aby se neopakovala situace z minulého podzimu,“ neskrýval však svůj pesimismus Bartoš.

Babiš: "Neudělali jste nic"

Babiš následně přešel do protiútoku: „To je jediná opozice na světě, která vše využila proti naší vládě a neudělala nic,“ prohlásil premiér s tím, že: „Nesehnali jedinou roušku a když byl lockdown, chtěli rozvolňovat.“ Šéf ČSSD se pak dostal do střetu s jednou z divaček. „Vy říkáte, že kdyby vládli Piráti, tak by nebyl ani jeden mrtvý na covid?“ ptal se. „Kolegům z opozice bych nepřál, aby někdy museli řešit to, co my poslední rok,“ uvedl ministr vnitra, přičemž dodal, že je mu líto každého zemřelého.

Na přetřes přišlo i slavné Babišovo heslo "Best in covid": „To, co říkal Babiš – best in covid – je fakt výsměch,“ nenechal na premiérovi nit suchou Bartoš. „Mikuláš Ferjenčík řekl, že jste měli vysoké preference v době, kdy bylo nejhůř. Takže jste z toho měli radost,“ převedl útok na Piráty Babiš. Načež Bartoš rozzlobeně hlesl: „Že se nestydíte,“



Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy