Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Banda narkomanů v předposledním díle Malého pitavalu: "Tyhle feťačky, to je opravdu radost"

Kriminalisté přišli na kobylku Tomáši Postlerovi.
Zdroj: Se souhlasem ČT/Jaromír Komárek
+ Dalších 6 fotografií
Malý pitaval

Seriál Malý pitaval z velkého města se blíží do finále. Čtrnáctá, předposlední epizoda je plná narkomanů a výrobců drog, kterým vévodí chemik Postler v podání skvělého Viktora Preisse. Na koho dalšího se v díle s pořádně dramatickou zápletkou můžeme těšit?

Předposlední epizoda Malého pitavalu nese název Narkomani. Případ tentokrát začíná téměř nevinně. Na počátku stojí krádež v jedné z laboratoří veterinární stanice. Situace však dostává rychle dramatický spád, a to když kriminalisté zjistí, že se ztratilo větší množství omamných látek a nebezpečný jed.

Policie následně rozběhne zatýkání osob v okruhu narkomanů a dostane se až na stopu výrobce drog Postlera, kterého zatkne. Druhého zloděje se ale zadržet nepodaří a Postler odmítá prozradit jeho jméno. Na policii navíc zavolá anonym, který vyhrožuje, že pokud nepropustí Postlera z vazby, otráví jedem zdroj pitné vody…

Excelující Preiss s Čepkem

V roli Tomáše Postlera exceluje skvělý Viktor Preiss. Vedle něj se můžete těšit na Aleše Kliku, kterého hraje Petr Čepek. Hodně diváků považuje díky této dvojici epizodu Narkomani za vůbec nejlepší.

Jako mladá feťačka se představila herečka Zlata Adamovská. Ta se mezi narkomany dostala i po boku svého exmanžela Radka Johna v době, kdy s nimi dělal rozhovory do své knihy Memento, která vyšla před 35 lety. V díle Narkomani má namále. Nezapomenutelný je povzdech Rudolfa Pekaře v podání Vlastimila Haška: "Tyhle feťačky, to je opravdu radost."

Česká televize díl Narkomani uvede v pondělí ve 20:15. Seriál natočil podle scénáře Jaroslava Dietla režisér Jaroslav Dudek.

Více o seriálu Malý pitaval z velkého města ➔

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy