Trendy
válka na Ukrajině Iveta Bartošová Výměna manželek 2024 Survivor 2024

Bájná bitka Macury s Rychtářem na videu: Servali se o Ivetu jako koně a nadávali si do vrahů

+ Dalších 9 fotografií

Dva kohouti na jednom smetišti. Asi tak by se dal popsat legendární souboj mezi Zdeňkem Macurou (49) a Josefem Rychtářem (65), k němuž došlo pouhý den po smrti jejich lásky Ivety Bartošové (†48). Macura tehdy přišel vylepit plakát k domu v Uhříněvsi, kde zpěvačka do své smrti bydlela, což se ale ani trochu nelíbilo Rychtářovi. Semlela se tak bitka, ve které létaly pěsti a tekla i krev. Reportér eXtra.cz u toho tenkrát byl svědkem. 

Oba ji milovali, oba na ni žárlili, přesto jí nedokázali pomoci. Řeč je o Zdeňkovi Macurovi a Josefu Rychtářovi. Když Iveta Bartošová 29. dubna 2014 spáchala sebevraždu, den nato se mezi těmito dvěma strhla bitka, kterou si pamatuje snad celý český národ. Vše začalo tím, když Macura přišel k domu Ivety Bartošové v Uhříněvsi.


Nedorazil jen tak s prázdnou, ale v ruce držel plakát, který se chystal vyvěsit na plot. "Rychtář je vrah! Vypadni odsud, ty lstivý vrahu!" stálo na plakátu. Rychtář si toho všiml a samozřejmě si to nenechal líbit. Po strhnutí plakátu vystartoval za Macurou, jenž byl již na odchodu s Vlaďkou Šulekovou, kterou si tehdy k Rychtářovu domu vzal s sebou.

"Kdo je u tebe vrah, ty dobytku," pokřikoval Rychtář na Macuru. "Táhni, ty vrahu! Mockrát jsem ti říkal, ať vypadneš," dočkal se Rychtář odezvy. "Ty svině," opáčil Josef, který se nebál si do Ivetina samozvaného spasitele surově kopnout. Poté se strhl menší souboj na trávě, kde pánové nešetřili údery. "Co na mě saháš, ty špíno. Ty vrahu!" křičel neustále Macura, v tu dobu již na ústupu.

Ačkoli Macura spěšným krokem opouštěl ulici, Rychtář ho ještě dlouho pronásledoval, zatímco ho pohlavkoval a příležitostně si do Ivetina fanouška kopl. V tu chvíli mu bylo zcela jedno, že ho sledují jak sousedi, tak novináři.


Co tomu předcházelo?

Zajímavé je, že v den, kdy se Iveta Bartošová zabila, přijel Macura za Rychtářem do Uhříněvsi, kde měli řešit, jak Ivetě pomohou. Macura měl přijít s jakýmsi návrhem a s Rychtářem se měl bavit zcela přátelsky. Pak ale zpěvačka spáchala sebevraždu a všechno se změnilo. Bitka Josefa Rychtáře a Zdeňka Macury se rázem nechvalně zapsala do dějin českého showbyznysu.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy