Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Atletem roku se stal oštěpař Vadlejch: Doma má tuhle modrookou Slovenku

Jakub Vadlejch má doma krásnou ženu Lucii.
Zdroj: Se souhlasem Lucia Vadlejch
+ Další 3 fotografie
Atlet roku

Český atlet Jakub Vadlejch (31) závodící v hodu oštěpem, vicemistr světa z roku 2017 a stříbrný medailista z Letních olympijských her 2020 v Tokiu, vyhrál anketu Atlet roku 2021. Stal se tak prvním mužským vítězem od Romana Šebrleho v roce 2006.

Ženská série výher je prolomena. Sportovec Jakub Vadlejch vyhrál anketu Atlet roku a na trůnu tak vystřídal královnu Zuzanu Hejnovou. "Je to pro mě obrovská čest. Pro mě je to cena za nějakou stálost, stálou výkonnost. Myslím si, že je to docela těžké udržovat se v té opravdu maximální světové špičce. V momentě, kdy se v ní člověk udrží, tak v té anketě většinou uspěje. Závisí to na zdraví," řekl dojatý oštěpař.

Stříbrný olympijský medailista se z úspěchu radoval společně se svou krásnou ženou Lucií (32), která je taktéž vrcholnou sportovkyní. Modrooká slovenská vícebojařka sice letos pověsila kariéru na hřebík, ale na sport zcela nezanevřela.

Začátky Jakuba Vadlejcha

S atletikou začínal v Kovošrotu Praha, zpočátku ji kombinoval s florbalem. Již jako osmnáctiletý přehodil hranici 80 metrů, ale dlouho měl pověst závodníka, kterému vrcholné soutěže moc nejdou. Prolomil to až stříbrem z MS 2017 v Londýně v životní sezoně, v níž podruhé za sebou ovládl také Diamantovou ligu.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy