Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Andrej Babiš zůstává v IKEMu: Byl jsem v bezvědomí a mám střevní neprůchodnost, přiznal

Andrej Babiš: Prozradil důvod hospitalizace!
Zdroj: Profimedia
Zdravotní komplikace

Bývalý premiér Andrej Babiš prozradil důvody své hospitalizace. A to prý proto, aby předešel spekulacím. Na svém facebookovém profilu přiznal, že v pátek odpoledne ztratil vědomí a musela mu být poskytnuta první pomoc. Ačkoliv se prý už cítí lépe, z IKEMu zatím propuštěn nebude. Co konkrétně se mu přihodilo?

Zpráva o páteční hospitalizaci Andreje Babiše vyděsila nejen jeho blízké a spolupracovníky, ale také voliče. Ačkoliv expremiér v sobotu všechny ujistil prostřednictvím krátkého statusu, že je vše v pořádku, až nyní popsal, co se mu doopravdy přihodilo.

„Zaznamenal jsem různé spekulace a vyjádření k mému zdravotnímu stavu, a proto bych rád upřesnil, co se stalo. V pátek po obědě, kdy jsem měl velký hlad a hltal rychle jídlo, se mi udělalo velice špatně, měl jsem „synkopu“, což je slovo, které jsem slyšel v nemocnici poprvé. Znamená ztrátu vědomí. Trvala necelou minutu, kolegové mi naštěstí poskytli první pomoc a ve 13:26 zavolali záchranku, která mě odvezla do IKEMu,“ začal popisovat svůj stav bývalý premiér.

Má střevní neprůchodnost

Jeho status pokračoval slovy: Mám částečnou střevní neprůchodnost, která může mít víc důvodů, a můj stav se zlepšuje. Vyšetření budou pokračovat. Děkuju moc za váš zájem a snad brzy na shledanou. A děkuju i všem sestřičkám a lékařům, kteří se o mě starají.“

Ve svém statusu také nezapomněl poděkovat všem, kteří mu přejí brzké uzdravení a píší slova podpory, čehož si moc váží. „Moc děkuju. Bohužel to vypadá, že tady ještě zůstanu. Proto se omlouvám, že zítra nemůžu být v poslanecké kanceláři v Roudnici, ale bude tam samozřejmě můj asistent, který se vám bude věnovat. A pořad Čau lidi taky zítra pochopitelně nebude,“ vysvětlil nakonec.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy