Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Alžběta II. oslavila 70 let na trůnu: Co predikují hvězdy pro jejího nástupce a kdo se po její smrti v rodině rozhádá?

Královna Alžběta
Zdroj: Profimedia.cz
královna Alžběta II.

Královna Alžběta II., nejdéle vládnoucí monarcha světa, měla jako malá velmi malé šance, že se dostane na trůn. Poté, co abdikoval její strýc Edward VII. ve prospěch jejího otce, karty se obrátily. Další nástupci už takovému problému čelit nebudou, zákon z roku 2013 zajistil, že ve věci nástupnictví již více nezáleží na pohlaví. Tradovalo se, že královna předá po svých 95. narozeninách trůn princi Charlesovi, to se však nestalo. Ženský nástupce není na pořadu dne, ale stihne  Charles svou chvilku slávy, než ho vystřídá William? Co čeká britskou rodinu po královnině smrti?

Hvězdy předvídají, že britskou monarchii čekají nadále dobré časy. Po otřesech, které zažívala rodina v posledních letech, by mělo nastat klidné období. Celá rodina by se měla navrátit k práci na harmonii a lásce. Mělo by nastat velké uzdravení, zejména kolem výročí smrti prince Phillipa. Mohl by nastat i nečekaný návrat domů a ke své rodině. Nemusí jít však nutně o prince Harryho a jeho rodinu. Mediální zájem o Meghan by se však měl tento rok konečně uklidnit a ona sama by ho nemusela již více podněcovat. Očekává se však velké sjednocení rodiny.

Objeví se někdy ještě královna jejího formátu?

Alžběta II. je velmi pragmatický člověk, který si umí poradit v každé situaci. Sama ztělesňuje britskou kulturu a je lidem milována. Její slávu žádný jiný britský monarcha pravděpodobně už nikdy nezopakuje. Nezanedbatelný podíl na její oblíbenosti má také počet let, jež na britském trůnu tráví. Atmosféru, kterou v Británii a přidružených zemích vytvořila, její nástupce pravděpodobně neudrží. A to ani všemi milovaný William.

Naopak vyvstane velký problém s důvěrou v královskou rodinu a státním zřízením Británie. Některá ze zemí Commonwealthu by dokonce mohla prahnout po samostatnosti. Královna Alžběta II. dává světu stabilitu a představuje kontinuitu, ta se po její smrti ztratí. Zažila kus světové historie, jen konec druhé světové války prožila na hraně dospělosti. Vždy sloužila svému národu oddaně ve jménu tradic. To už nikdy žádný britský monarcha nezopakuje, nikdo nevzbudí takovou důvěru.

Po její smrti přijde na přetřes mnoho sporů

Královna Alžběta II. vždy upřednostnila svou zem a lid přes sebou. Má v sobě něco, co nutí masy ji následovat. William a jeho rodina jsou Británií milováni, slávu Alžběty II. však nikdy nepřekonají. Dokonce hvězdy předvídají, že královna jejího formátu by se mohla objevit až za stovky let, v moment, kdy se svět promění natolik, že dnešní době bude pro tehdy žijící jen matnou vzpomínkou. Bude záležet na tom, zda britská rodina monarchii udrží.

Po její smrti by v britské rodině mohlo vyvstat mnoho sporů, které královna držela na uzdě. Její nepřítomnost však pustí všechny emoce na povrch a bude třeba činit rozhodnutí, která nemusí být u britského lidu populární. Mohlo by dojít k velkému konfliktu mezi milovanou Kate a popudlivou Meghan. S nástupem Williama na trůn bude mít Kate navrch, což bude způsobovat velké neshody. Následujících pět monarchů, kteří nastoupí na trůn po Alžbětě II., bude mít jako prioritu udržet v zemi mír.

Záhada vyhřezlého oka šéfredaktora eXtra.cz: Karen Mchitarjan promluvil o svém martyriu

Související články

Další články

Nejnovější kauzy