Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Agáta Hanychová a alkohol za volantem: Nesmysl, nemohla být pod vlivem, uvedl soudní znalec

Agáta Hanychová vypadá znovu šťastně.
Zdroj: eXtra.cz/Pavel Dvořák
+ Dalších 6 fotografií
ROZHODNUTÍ

Na Agátu Hanychovou (38) kdosi v průběhu soudních tahanic o dceru s Jaromírem Soukupem (54) vytáhl dva roky starou historku o tom, že měla řídit těhotná pod vlivem alkoholu. To influencerka tvrdě odmítá. Alkohol testery strážců pořádků skutečně ukázaly nadhodnoty, jenže soudní znalec podle zjištění eXtra.cz jejich přístroje pomyslně roztrhal jako naprosto nespolehlivé.

Agáta Hanychová nemohla nadýchat alkohol, uvedl znalec

„Podle provedených výpočtů a nezpochybnitelného negativního výsledku laboratorního stanovení koncentrace ethanolu ve vzorku krve řidičky Agáty Hanychové odebraného 28. 8. 2022 nemohou výsledky dechových zkoušek provedených Policií ČR vypovídat o koncentraci ethanolu v krvi v době jejich provedení,“ uvedl kategoricky docent Radomír Čabala, expert z oboru zdravotnictví, odvětví toxikologie, ve svém dobrozdání pro přestupkovou komisi.

„Výsledky dechových zkoušek provedených Policií ČR proto nelze považovat za spolehlivé a nemělo by se k nim v tomto případě přihlížet. Z odborného hlediska je nutno považovat výsledky dechových analyzátorů za orientační,“ doplnil s tím, že aby seděly policejní hodnoty, musely by být výsledky odběru krve v rozmezí 0,26 až 0,50 gramů alkoholu na kilogram váhy. A ne čistá nula. Agáta v nemocnici na Bulovce, kde ji dvě a půl hodiny po policejní kontrole na její žádost znovu vyšetřili, alkohol ani nenadýchala, tak jako u přístroje Policie ČR.

Agáta bojuje

„Ano, je pravda, že jsem nadýchala, ale ne proto, že bych byla opilá, ale šlo o selhání alkohol testeru. Tehdy jsem se téměř okamžitě nechala svým tehdejším manažerem odvézt na odběry krve, ze kterých vyplynulo, že nejsem opilá. V krvi jsem měla nula promile alkoholu. Není také pravda, že bych na testy jela v noci několik hodin po silniční kontrole,“ sdělila eXtra.cz Agáta již dříve.

Tehdy čerstvě těhotná podle informací Blesku nasedla do auta, ovšem v Praze 6 ji stopla policejní hlídka a nechala ji podrobit dechové zkoušce kvůli zjištění, zda v sobě nemá alkohol.

Nedávný rozhovor s Agátou Hanychovou pro eXtra.cz:


„První dechovou zkouškou byla zjištěna hodnota 0,81 promile alkoholu v dechu. Druhá zkouška provedená stejným analyzátorem vykázala 0,76 promile alkoholu v dechu,“ stojí v dokumentu, jejž má redakce výše zmiňovaného webu k dispozici.

Objevují se i spekulace o tom, že Hanychová přišla kvůli tomuto incidentu o řidičák, ta to ale kategoricky odmítá a žádné důkazy proti ní nejsou k dispozici.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy