Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Adéla Elbel promluvila o dnech hrůzy: Její dcera bojuje na JIP s covidem

Adéla Elbel: Naštval ji Karel Janeček. Její dcera je kvůli kovidu na JIP
Zdroj: Profimedia
+ Další fotografie
koronavirus

Moderátorka a stand up komička Adéla Elbel (40) byla jednou z tváří vládní kampaně na podporu očkování proti koronaviru. Nyní se strachuje o svou dceru, která s covidem skončila na jednotce intenzivní péče. Slova Karla Janečka, že dětem v rámci koronaviru nic nehrozí, ji tak nenechala chladnou.

"14. den nemoci, 12. den v nemocnici, z čehož 9 na ARU, je konečně opravdu lépe. Kyslík už proudí jen ze vzdálené trubičky a před námi je cesta dát tělo po náročném boji zase dohromady. Je plné kortikoidů a nejostřejších léků na všechno. (Vilmin průběh byl nadmíru těžký, léčba se prodlužovala a lékaři sáhli skoro až na hranici možných léků). Žije díky tomuhle brutálnímu koktejlu, proti kterému je ředěná vakcína taková limča pro mimina." Tímto příspěvkem okomentovala na Instagramu komička a moderátorka Adéla Elbel, čím si musela v posledních dnech s dcerou projít.

Dcera Elbel ležela v nemocnici s postcovidovým syndromem PIMS. Jedná se o zánětlivý syndrom, který postihl od začátku pandemie v Česku takřka 400 dětí. Moderátorku i kvůli tomu naštval přístup miliardáře a čerstvého kandidáta na prezidenta Karla Janečka. Ten dlouhodobě brojí proti očkování dětí, protože podle jeho názoru se rizika koronaviru u dětí zveličují. "Je naprostá pravda, že covid zdravé děti neohrožuje. To platí navzdory zmanipulovaným článkům a titulkům,“ napsal například Janeček na Facebooku 25. ledna tohoto roku.

Nejradši bych byla sprostá

"Vyzývat rodiče, aby děti neočkovali, mi přijde trestuhodné. Ať se debata o očkování dětí vede, je potřeba, určitě to ale nevyřeším já nebo pan Janeček,” reagovala na Janečkova slova Elbel v pořadu DVTV. "Já tam sedím, to dítě opravdu dlouho nebylo v pořádku a dotklo se mě to velmi. Hlavně i za ostatní rodiče, kteří toto prožívají," řekla Elbel. "Nejradši bych použila všechny vulgární výrazy," dodala moderátorka, která předtím napsala ostrý příspěvek o Janečkových názorech na Facebook, který jí však po nahlašování ze strany Janečkových fanoušků sociální síť smazala.



Záhada vyhřezlého oka šéfredaktora eXtra.cz: Karen Mchitarjan promluvil o svém martyriu

Související články

Další články

Nejnovější kauzy