Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Abbasová a děsivé zážitky z Afriky: Zavřeli mě, přepadli, okradli. Divím se, že jsem to přežila, říká

+ Dalších 9 fotografií

Za dobu, co jezdí moderátorka a aktivistka Lejla Abbasová pravidelně do africké Keni, má na svém kontě nespočet historek, z nichž se tají dech. V rozhovoru pro eXtra.cz prozradila, kolikrát jí na cestách hrozilo nebezpečí, a promluvila o natáčení nového dokumentárního filmu. 

Nový projekt

Moderátorka a aktivistka Lejla Abbasová v současné době pracuje na novém projektu. Se svým týmem točí dokumentární snímek o Africe. "Dokument jsme začali točit už v roce 2020 těsně před první vlnou covidu. Odjížděli jsme prvním repatriačním letem z oblasti na hranici Keni a Tanzánie uprostřed úplně uzavřené komunity Masajů," prozradila eXtra.cz Abbasová.

Poté se na dva roky "zavřel svět" a dlouho se zdálo, že Lejla a její tým práci na snímku nedokončí. "Rozhodli jsme se, že to musíme dát a začali jsme to dotáčet a najednou nám začal bublat a růst celý projekt a místo mikrodokumentu máme celovečerák," řekla nadšeně exotická kráska.

Lejla Abbasová se svěřila, že má z Afriky spoustu zážitků a nejednou jí hrozilo nebezpečí. "Můj partner mi říká, že jsem horší než místní," rozesmála se moderátorka a zakladatelka nadačního fondu Asante Kenya. "Mám pocit, že jsem neustále v nějakém ohrožení, ale tohle vůbec neřeším. Vždycky jsem jezdila vlastními prostředky s místními lidmi, spala jsem, kde se dalo, často jsem jedla jídla, která by ani nejedli místní," popsala Abbasová na slavnostním otevření nového butiku módní návrhářky Martiny Pipkové - Loudové.


Nebezpečí na cestách

Moderátorka poprvé do Keni vycestovala sama v jednadvaceti letech. "Ano dostala jsem se a dostávám do mnoha nebezpečných situací, ale vidíte, jsem tady, tak z toho umím asi vybruslit," zasmála se. "Zavřeli mě tam, opakovaně mě tam vykradli, xkrát jsem se ztratila, odstopovala jsem si půl Keni, vybourali jsme se asi třikrát, přepadli mě tam... je toho spoustu," vyjmenovala se smíchem.

Doporučený rozhovor s módní návrhářkou Martinou Pipkovou-Loudovou:


Když do Afriky poprvé vycestovala, tyto destinace se navštěvovaly spíše v evropském kruhu. "Ta Afrika byla pořád poměrně dost nedostupná. Chtěla jsem tam nějakou dobu strávit a šla jsem automaticky do slumu," popsala své vzpomínky na první velké dobrodružství. Pro místní muže byla prý naprostým postrachem. "Byla jsem holka, která neměla děti, neměla v té době partnera, kouřila, byla nevěřící, pila alkohol, a to je pět věcí, které jsou pro toho Afričana naprostá no go zóna. Já, protože jsem byla blbá, jsem to ještě na sebe všechno vyblila hned na začátku, takže se docela divím, že jsem to vůbec přežila," dodala s úsměvem.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy