5 potravin, které nás prokazatelně požírají zevnitř a postupně nás zabíjejí!
Všichni si přejeme být zdraví a žít bez komplikací co nejdéle.
Vyhnout bychom se proto měli potravinám, které v našem těle podporují rakovinné bujení.
Na černý seznam si sepište těchto 5 věcí!
1. GMO
Geneticky modifikované potraviny (GMO) jsou velice rizikové pro naše zdraví. Od roku 1996, kdy byly do oběhu pro lidskou spotřebu zavedené první potraviny tohoto charakteru, vzrostlo toto číslo ze 7 % na 13 % obyvatelstva, kteří onemocněli vážnou chorobou.
2. Chemicky zpracovaná mouka
Když je pšenice bělená, upravovaná a konzervovaná, ztrácí všechno ze svých kvalit Bílá mouka je známá svým vysokým glykemickým indexem. Způsobuje prudké nárůsty hladiny cukru a inzulínu v krvi.
3. Hydrogenované oleje
Vždy, když si kupujete rostlinný olej, dbejte na to, aby byl lisovaný za studena. Jiné varianty zpracování jsou škodlivé! Na pozoru se mějte hlavně u sójového a řepkového.
4. Alkohol
Hned po tabáku jde o největšího zdravotního strašáka. Zvlášť pokud jej užíváte nadměrně. Srdeční selhání, rakovina jater a tlustého střeva nejsou nejlepší vyhlídky.
5. Uměle "nízkotučné" výrobky
Bez ohledu na to, o jaký produkt se jedná, téměř všechny tyto potraviny obsahují umělé přísady a náhražky, které jsou pro zdraví velmi nebezpečné.