Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

4 zajímavosti o nenáviděné Haně Lipovské: Divoženka, která vymýšlela otázky pro AZ kvíz

4 zajímavosti o nenáviděné Haně Lipovské: Divoženka, která vymýšlela otázky pro AZ kvíz
Zdroj: Profimedia
Hana Lipovská

Hana Lipovská vždy vyčnívala z davu, ať už to bylo jejím vzezřením, nebo vysokou inteligencí. Část veřejnosti ji ale pořádně zaregistrovala až poté, co z pozice radní České televize osočila ředitele veřejnoprávní stanice Petra Dvořáka ze střetu zájmů a nekalých praktik, které by údajně mohly ohrozit stát. Podle řady lidí, včetně slavných osobností a politiků, je to ale právě Lipovská, kdo je hrozbou pro ČT. Tato kritika z nepopulární radní udělala pravděpodobně v současnosti nejnenáviděnější ženu v Česku. Víte o ní ale ale všechno?

  1. Chtěla vstoupit do řádu

Hana Lipovská se nijak netají tím, že je od mala katoličkou. Radní ČT totiž vyrůstala na Moravě, kde má víra v ateistické ČR stále silné kořeny. Několikrát dokonce přemýšlela nad tím, že by vstoupila do řeholnického řádu. "Řádu jsem si vždy vážila, mám v něm i nejlepší kamarádku, takže k němu mám blízko," svěřila se v rozhovoru s novinářem Tomášem Poláčkem. Nakonec si ale podle svých slov uvědomila, že jako pedagožka by mohla vykonat víc věcí.

2.Vymýšlela otázky pro AZ-kvíz

Málokdo ví, že práce radní není první zkušenost Lipovské s Českou televizí. V roce 2008 totiž vymýšlela otázky pro populární vědomostní soutěž AZ-kvíz. Mimochodem, v té době bylo Lipovské pouhých osmnáct let. Otázky vymýšlela, zatímco byla na třicetiminutové cestě do školy nebo naopak domů.

3.Mentorem jí byl Václav Klaus

Lipovská se nijak netají tím, že si rozumí s někdejším prezidentem Václavem Klausem. Ostatně byl to také on, kdo ji jako dvanáctiletou inspiroval, aby se věnovala ekonomii. V roce 2015 si tak splnila sen, když začala pracovat jako analytička v Institutu Václava Klause. "Lidsky spolu máme velice dobrý vztah, definovala bych ho jako učitel a jeho žák," řekla v pořadu (NE)BLÁZNI. S bývalým předsedou ODS také sdílí řadu názorů, a to včetně některých kontroverzních, jako je odchod ČR z EU.

4.Má řadu ekonomických ocenění

Současná radní vystudovala obor hospodářská politika na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity. Vysokou školu zakončila doktorským titulem v roce 2017 a v té době už za sebou měla řadu ocenění od vědecké komunity. Získala například cenu prof. Františka Vencovského pro mladé ekonomy do 35 let nebo cenu děkana za nejlepší diplomovou práci. Možná proto univerzita nabídla Lipovské, aby se hned po studiu ve 27 letech stala jednou z vyučujících.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy