Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

2222 kilometrů na kole pro dobrou věc! To je Metrostav Handy Cyklo Maraton!

2222 kilometrů na kole pro dobrou věc! To je Metrostav Handy Cyklo Maraton!
Zdroj: profimedia.cz
Nejdelší cyklistický maraton ve střední Evropě, Metrostav Handy Cyklo Maraton čeká letošní rok 2222 kilometrů za 111 hodin. Česko je země cyklistům zaslíbená a dlouhodobě se jedná o nejpopulárnější volnočasovou aktivitu. Díky tomu nemá Metrostav Handy Cyklo Maraton nouzi o účastníky, nicméně souboj o vítězství není na rozdíl od tradičních maratonů v tomto případě to nejdůležitější.

Jízda, již založil handicapovaný sportovec Heřman Volf, předseda neziskové organizace Cesta za snem, letos odstartuje 1. srpna v Praze. A protože je Praha matka měst, po více než dvoutisících kilometrech, ve kterých zavítají účastníci i mimo Českou republiku do Drážďan, přijde na řadu finální rovinka opět v Praze, tentokrát v samotném centru.

Závod se jede nonstop bez zastavení v týmech o čtyřech či osmi členech. To nejdůležitější ovšem je, že jsou týmy smíšené, v každém musí být minimálně jeden handicapovaný závodník. „Jezdí s námi vozíčkáři, amputáři, ale také nevidomí na tandemových kolech, neslyšící, lidé s dětskou mozkovou obrnou. Chceme lidem ukázat, že týmová spolupráce mezi zdravými a handicapovanými je možná a není to v podstatě nic složitého. Stačí jen chtít, postavit družstvo a vyrazit.“ vysvětluje ředitel závodu Heřman Wolf.

Rok 2017 je ve znamení baroka. Proto účastníky závodu čeká jízda, ve které navštíví všech 14 krajů. Cíle v jednotlivých krajích budou barokní památky, pořadatelé jich vybrali přes 20 a řadí se mezi tzv. povinné průjezdní body. První handy cyklo maraton odstartoval v srpnu 2013, loňský rok se účastnilo více než tři stovky nadšených cyklistů.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy