Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

2 roky od fotky, která zbořila internet: Emma Smetana u hořící katedrály Notre Dame

Emma Smetana a požár katedrály Notre-Dame.
Zdroj: Profimedia / Se souhlasem Emmy Smetany / koláž eXtra.cz
HOŘÍ, MÁ PANENKO

Emma Smetana a Notre Dame. Dvě slova, která už jsou prakticky neoddělitelná. Od požáru katedrály uběhly dva roky, ale v Čechách se daleko více než nenahraditelné kulturní škody probíralo jedno selfie, které se stalo legendárním.

Emma Smetana a selfie

Moderátorka a zpěvačka Emma Smetana na začátku tohoto týdne porodila svého druhého potomka, dceru Ariel Avu. Její nejslavnější dítě ovšem vzniklo přesně před dvěma lety. Ano, myslíme přesně to. Legendární fotka, která obletěla internet a zadělala na vznik mnoha parodií. Je na ní Emma Smetana, se zkroušeným výrazem stojící na břehu řeky Seiny, kterak se snaží zachytit svůj bezbřehý smutek nad požárem katedrály Notre Dame.

Emma Smetana a Notre Dame

Co se stalo katedrále, je nepochybně smutné. Opravy jsou velmi náročné, některá umělecká díla nenávratně ztracena, škody prakticky nevyčíslitelné. Co je to ovšem proti škodám, které Emmě způsobili nelítostní uživatelé internetu. „První den jsem se smála, některá meméčka mi samotná přišla vtipná. Trochu mě fascinovalo, že se dá udělat taková kauza na základě úplně normální fotky… Pak se na to začal nabalovat ten ‚hejt‘, jehož základním poznávacím znamením je, že prostě čeká na příležitost," rozpovídala se v době největších hejtů Emma.

Emmino dilema

Do dnešního dne není jasné, zda byla více poničena katedrála Notre Dame, nebo Emmina psychika. „V momentě, kdy máte do redakce poslat fotku sebe a hořící katedrály, pak nastává rozhodnutí, jestli poprosíte nějakého kolemjdoucího, aby vás vyfotil, anebo usoudíte, že by to mohlo vyznít dost trapně, a tak se radši vyfotíte sami," popisovala Emma své dilema.

Emma a hejtři

Jakým způsobem pak Emma vyřešila své problémy s hejtry, kterých se vyrojilo jak hub po dešti? „Nejprve by stálo za to zabývat se touto negativitou i v životě reálném. Učme se naslouchat, neuzavírejme se do bublin, buďme na sebe hodní a hlavně, učme tohle svoje děti,“ řekla Emma. Z kontextu ovšem nelze vyčíst, zda máme děti učit focení selfie před hořícími katedrálami, nebo empatii. Co z toho podle vás Emma myslela? Napište nám do komentářů.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy