Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

15 let od smrti Borise Rösnera. Charismatického herce dostihla rodinná kletba

Boris Rösner pocházel z umělecké rodiny.
Zdroj: David Kundrát / CNC / Profimedia
VÝROČÍ ÚMRTÍ

Dnes je tomu už patnáct let od chvíle, kdy do hereckého nebe odešel Boris Rösner. Oblíbený a charismatický herec v závěru svého života sváděl nerovný boj s rakovinou, nad níž neměl nárok vyhrát. Stejně jako nedokázal porazit rodinnou kletbu.

Herec Boris Rösner se narodil v lednu roku 1951 v Opavě. Jeho máma byla herečkou, otec zase hudebníkem, Rösnerovi rodiče se ale brzy rozvedli a malý Boris odešel se svou matkou do Čech.

Filmové role Borise Rösnera

Jeho rodiče měli umělecké geny, a tak nebylo žádným překvapením, jakým směrem se vydal on sám. Rösner vystudoval DAMU a začal účinkovat i v divadlech. Od roku 1987 pak hrál i v Národním divadle v Praze. Objevil se také v řadě filmů a proslavil se svými rolemi v pohádce Sedmero krvavců, rodinném filmu Chobotnice z II. patra nebo komedii Černí baroni.

Boris Rösner hrál především záporné postavy, díky svému hlasu a charismatu měl ale spoustu fanoušků. A také fanynek. V roce 1973 si vzal Alici Rösnerovou, která pak po jeho boku stála až do Borisovy smrti. Společně měli dceru Gabrielu, další děti už mít ale nemohli.

Rodinná kletba Borise Rösnera

Rösner byl také silným kuřákem, což se mu stalo osudným. Dostal totiž rakovinu plic a v roce 2006 zemřel. Bylo mu pouhých 55 let. Ovšem kdo ví, zda za tím nebylo něco víc. Mluví se totiž o rodinné kletbě.

Vše začalo už před mnoha lety, kdy jeden z jeho předků, Sixtus Rösner, zavraždil vlastního švagra. A vdova po něm pak proklela všechny jeho potomky tím, že se žádný z nich nedožije více než 55 let. Právě tolik tehdy bylo jejímu zavražděnému muži.

Otec Borise Rösnera zemřel ve svých 49 letech. Jeho matce bylo 53. „Musím přežít tu třiapadesátku a bude to dobrý,“ říkával Rösner. Ten však zemřel ve svých pětapadesáti a rodinnou kletbu bohužel nezlomil.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy