Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

13. komnata Oldřicha Vlacha: Kvůli diagnóze rakoviny málem vyskočil z okna!

Oldřich Vlach odhalil ve 13. komnatě své problémy se zdravím.
Zdroj: Profimedia
těžká nemoc

Prožil si chvíle, kdy zvažoval dokonce sebevraždu. Známý český herec Oldřich Vlach (80) se ve 13. komnatě na České televizi svěřil s hrůznými okamžiky, se kterými se potýkal poté, co mu diagnostikovali zákeřnou nemoc. "Kdybych měl tenkrát sílu, vyskočil bych z okna," přiznal.

Po běžné zkoušce v Divadle na Vinohradech zažil herec Oldřich Vlach noc, na kterou už nikdy nezapomene. Zničeho nic totiž ochrnul. „Musel jsem volat manželce, aby pro mě přijela. Lékaři mi po vyšetření řekli, že mám rakovinu páteře,“ popsal v dokumentu 13. komnata na České televizi představitel Jaromíra z filmu Vesničko má, středisková.

Doktoři dávali Vlachovi půl roku života

Záda přitom Vlacha trápila už delší dobu, na bolesti trpěl od roku 1997. „Doktoři mi oznámili, že mám zhoubný nádor. Kdybych měl tenkrát sílu, vyskočil bych z okna,“ šokoval herec. Lékaři mu tehdy dávali půl roku života, naštěstí se ale spletli.

O zhoubný nádor totiž nakonec nešlo. Za bolesti mohl zánět, který oblíbeného herce připravil o dva obratle. „Nakonec mi dali štěp z kyčelní kosti. Pomohlo to, ale musel jsem se všechno znovu od začátku naučit,“ popsal složitou situaci, po které si sám nedokázal ani zapnout kalhoty a už vůbec ne chodit.

Díky divadlu poznal svou ženu

Vlacha zachránila jeho manželka. Nejen že ho nosila na zádech do auta, ale také s ním cvičila. Sama navíc odešla do předčasného důchodu, aby mu mohla pomáhat. „Když vás to skřípne, teprve poznáte parťáka,“ řekl k tomu Vlach, který se svou paní je už 46 let. „Děkuju divadlu. Přes něj jsem poznal svou ženu a prožil s ní nádherný život,“ uvádí Vlach, jak ho jeho profese dovedla i k životní lásce.

Divadlo však už Vlach musel pověsit na hřebík. „Do divadla mě zvou doteď, ale nechce se mi tam. Abych se nerozbrečel a aby neviděli, jak to se mnou je,“ dodal slavný herec.

13. komnatu Oldřicha Vlacha můžete vidět dnes ve 21.55 hod. na ČT1.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy