Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

10 let od tragédie v Jaroslavli: Jak se daří partnerkám tří zesnulých českých hokejistů

Tragédie v Jaroslavli: Jak se tři ženy vyrovnaly se zdrcující ztrátou?
Zdroj: Profimedia
+ Dalších 17 fotografií
Letecká tragédie

Jen málokterý hokejový fanoušek v Česku zapomněl na letecké neštěstí v Jaroslavli. Přesně před deseti lety se v ruském městě zřítilo letadlo s hokejisty tamního klubu a na palubě byli i tři čeští hráči. Jan Marek (†31), Josef Vašíček (†30) a Karel Rachůnek (†32) ten den přišli o život. Trpěl nejen hokejový národ, velká rána to byla zejména pro jejich partnerky. Kateřina Rachůnková (41), Lucie Marková (40) a Michaela Jajtnerová (38) během jednoho tragického okamžiku přišly o své životní lásky. Jak se tři ženy vyrovnaly se zdrcující ztrátou?


Letecké neštěstí v Jaroslavli bylo obrovským šokem pro celý svět. Sedmého září 2011 se krátce po startu zřítilo letadlo, na jehož palubě bylo 45 osob. Většina z nich byli hokejisté týmu Lokomotiv Jaroslavl, kteří cestovali k zápasu s Dynamem Minsk. Mezi nimi byli i tři čeští hráči Jan Marek, Josef Vašíček a Karel Rachůnek po nichž zůstaly tři zdracené partnerky.

Jajtnerová se soudila s rodinou

Například Josef Vašíček měl těsně před svatbou. Měl si brát svoji snoubenku Michaelu Jajtnerovou. Ta se ale místo veselky dočkala pohřbu svého milovaného. Už tak dost náročné období jí ještě stěžovaly nepříjemné problémy, když se s Vašíčkovou rodinou soudila o dědictví po zesnulém hokejistovi. Ze soudního řízení nakonec odešla vítězně s několika miliony.

Časem si našla nového přítele, hokejistu Lukáše Lhotáka. S partnerem jsou už pět let a na konci minulého roku společně přivedli na svět miminko. Chlapečkovi dali jméno Jakub. Jajtnerová tak opět zažívá šťastné chvíle, které jí dávají zapomenout na těžké období. 

Rachůnková měla deprese

Obzvlášť těžké to měly vdovy po Karlu Rachůnkovi a Janu Markovi. Dcera prvně jmenovaného a syn Marka znají tatínky jen z vyprávění. Jan Marek svého tehdy narozeného syna ani pořádně neobjal. Na světě ho chtěl pořádně přivítat až po sezoně, což se mu ale nikdy nesplnilo kvůli tragické nehodě.

Podobně jako Lucie Marková na tom byla i Kateřina Rachůnková, která zůstala sama na výchovu Matýska (13) a Kačenky (10). Dcera se navíc narodila těsně před tragédií a svého tátu si tak nemá šanci pamatovat. Rachůnková nesla ztrátu svého milovaného partnera velice těžce a nějakou dobu se utápěla v depresích. Ty překonala i díky Karlovu blízkému kamarádovi a rovněž hokejistovi Petru Vampolovi.

Pro Rachůnkovou se nakonec vše v dobré obrátilo. Přátelství s Vampolou přerostlo v lásku, z níž v roce 2016 vzešla dcera Anička (5). Před dvěmi roky pak Vampola požádal Rachůnkovou o ruku a oba manželé spolu žijí šťastně dodnes.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy