Trendy
válka na Ukrajině Iveta Bartošová Výměna manželek 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Deset let od smrti Ivety Bartošové: Pietní místo na kolejích i hrob v Říčanech stráží andělíčci

Pietní místo a hrob Ivety Bartošové.
Zdroj: Koláž eXtra.cz/Pavel Dvořák
+ Dalších 21 fotografií
Pietní místa

Je to přesně deset let, co se zpěvačka Iveta Bartošová (†48) rozhodla skončit se svým životem a spáchala sebevraždu skokem pod vlak. I přesto, že od její smutné smrti uplynulo už desetiletí, fanoušci na svou oblíbenou interpretku nezapomněli a stále navštěvují dvě pietní místa u železničního přejezdu a také Ivetin hrob v Říčanech. Na všech místech byla i redakce eXtra.cz.

Zpěvačka Iveta Bartošová se dlouhou dobu potýkala s démony a nakonec se rozhodla svůj život předčasně ukončit skokem pod vlak. K šokujícímu incidentu došlo 29. dubna 2014 na vlakovém přejezdu nedaleko jejího bydliště v Praze-Uhříněvsi, kde zrovna projížděl CityElefant směřující z Prahy do Benešova. Strojvedoucímu se podařilo stroj zastavit až 200 metrů od místa nehody.

Dnes je to přesně deset let, kdy k incidentu, který doslova šokoval veřejnost, došlo. Na vlakovém přejezdu u Prahy-Uhříněvsi vznikla dvě pietní místa, která Ivetu připomínají. Jedno z míst se nachází přímo u místa, kde k tragédii došlo, a druhé je kousek dál u železničního přejezdu. Ani na jednom místě nechyběly svíčky, andělíčci a další vzpomínkové předměty. Na vyryté desce u přejezdu stojí Ivetiny iniciály a datum, kdy se narodila a zemřela. K tomu ještě nechal její muž Josef Rychtář vyrýt: „Nikdy nezapomenu, tvůj Josef.“

Hrob od Rychtáře

Lidé na Ivetu hojně vzpomínají a už od neděle navštěvují nejen dvě pietní místa, ale také hrob, který nechal postavit Rychtář a který se nachází v Říčanech. Na hrobě je vyrytá Ivetina podobizna a u toho stojí: „Děkuji vám andělé.“

Bartošová si v posledních letech procházela obzvláště bolestivým a smutným obdobím. I přesto však šest dní před smrtí všem tvrdila, že se cítí výborně. Většinu času ale trávila zavřená doma, jelikož se bála, že před jejím domem číhají fotografové. V předvečer smrti si dokonce volala s maminkou, jak před lety zjistila redakce eXtra.cz, která získala nahrávku.

Doporučené video: Pavel Pásek o Ivetě Bartošové

Bartošová se rozhodla svůj život ukončit 29. dubna 2014 pod koly vlaku v Praze-Uhříněvsi. Vyšla ze svého domu, podél vody se vydala ze své ulice a zamířila rovnou k vlakovému přejezdu v ulici U Starého mlýna. Podle svědků počkala až do chvíle, než se vlak pořádně přiblížil. Poté těsně před vlakem vstoupila na koleje a v den narozenin Josefa Rychtáře tragicky zemřela.

Na všechna pietní místa i hrob jela redakce eXtra.cz, která vše zaznamenala.

Královna kabelek a šátečků Alena Schillerová: Když vidím staré fotky, šla bych se zastřelit

Související články

Další články

Nejnovější kauzy