Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zuzana Čaputová slaví 48 let. Je to moudrá a krásná žena, říká o ní její partner

Zuzana Čaputová slaví 48 let. Je to moudrá a krásná žena, říká o ní její partner
Zdroj: Profimedia
+ Další 4 fotografie
NAROZENINY

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová slaví 48. narozeniny. Charismatická politička se ani ze svého postu nebojí sdílet rodinné fotografie, na kterých vystupuje jako matka či partnerka. Taky je rozvedenou ženou, která se znovu zamilovala. Možná i proto je jako hlava státu svým občanům daleko bližší. Nebojí se totiž ukázat i svou „normální“ stránku.

První slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se narodila v Bratislavě, téměř celý svůj život ale prožila v Pezinku. Ještě předtím, než se stala hlavou státu, byla taky právničkou, političkou i občanskou aktivistkou.

Bojovnice Zuzana Čaputová

Na svém prezidentském postu se řídí heslem: Chci spojovat všechny, bez ohledu na víru nebo sexuální orientaci. A tak také činí a za práva slovenských občanů se rve doslova jako lvice. Na Slovensku se snaží vybojovat větší práva homosexuálům, protože dosud se pár stejné orientace nemůže společně zaregistrovat. Úspěchem by pro ni bylo, kdyby vybojovala možnost adopce právě pro homosexuální páry.

Svou pozornost zaměřuje i na problematiku zneužívaných a týraných dětí. Bojovala taky proti založení obří toxické skládky v Pezinku a za angažovanost v této kauze získala mezinárodní Goldmanovu cenu známou také jako zelenou Nobelovku.

Zuzana Čaputová se ještě před volbou prezidenta Slovenské republiky těšila velké oblibě u žen. Čest jí vzdala i oblíbená americká herečka Jennifer Aniston, která Čaputovou společně s dalšími významnými političkami nasdílela na svém Instagramu.

Důvěru a oblibu svých občanů si Čaputová získala hlavně kvůli tomu, že je vlastně „obyčejnou“ ženou. „Občas sdílím fotku ze svého soukromí, aby mě lidé mohli vnímat jako mámu nebo partnerku a ne jen jako prezidentku. Někdy jsou na to dobré reakce, někdy ne,“ uvedla Čaputová v podcastu Denníku N.

Partneři Zuzany Čaputové

Se svým bývalým manželem Ivanem Čaputou má dvě dcery. Jejich manželství ale skončilo v roce 2018 a během prezidentské kampaně měla vztah s fotografem, hudebníkem, výtvarníkem, básníkem a překladatelem Peterem Konečným. I tento vztah zkrachoval, Čaputová se ale v roce 2020 znovu zamilovala a jejím vyvoleným se stal Juraj Rizman, se kterým se zná dlouhé roky a který jí donedávna dělal poradce.

„Je to moudrá a krásná žena. Obdivuji její ohromný optimismu a energii,“ zalichotil své přítelkyni veřejně Rizman, jenž zároveň dodal, že skvěle vychází s prezidentčinými dcerami, se kterými má kamarádský vztah.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy