Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Velké ochlazení: Rána teď budou i na dva svetry, kdy dorazí babí léto

žena, svetr, podzim
Zdroj: Pixabay.com
Počasí

Českou republiku chladné počasí jen tak neopustí. Podle meteoroložky Dagmar Honsové bude počátek týdne ve znamení velké oblačnosti, na většině území s deštěm nebo přeháňkami, na vrcholcích hor i srážek sněhových. Od středy začne oblačnosti i srážek ubývat, ale díky malé oblačnosti v nočních hodinách půjdou teploty dolů a od středy meteoroložka po ránu očekává četné přízemní mrazíky. Odpolední teploty ale při malé oblačnosti půjdou nahoru, v sobotu budou atakovat 20 °C.

Pondělí a úterý

V pondělí a v úterý budeme i nadále skloňovat velkou oblačnost. Bude tedy zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky, na vrcholcích hor srážky smíšené nebo sněhové. Během pondělního odpoledne se mohou ojediněle vyskytnout také bouřky. Pocitové teploty budou nízko, jen mezi 10 až 13 °C, teploměr ukáže až 15 °C, ale pocitovou teplotu bude opět snižovat mírný západní až severozápadní vítr s nárazy o rychlosti kolem 55 km/h.

Středa

Ve středu bude oblačno až polojasno, na východě území místy přeháňky. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 6 až 2 °C, zaznamenáme četné přízemní mrazíky. Denní teploty pak vystoupají na 11 až 15 °C.

Čtvrtek

Díky oblasti vysokého tlaku vzduchu se můžeme od čtvrtka těšit na slunečné dny, jen po ránu se budou tvořit mlhy a nízká oblačnost. A při vyjasnění budou ranní minima klesat jen k 0 °C, přičemž očekáváme četné přízemní mrazíky. Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, ráno místy mlhy a nízká oblačnost. Ranní teploty 5 až 0 °C, četné přízemní mrazíky. Denní teploty 13 až 17 °C.

Pátek

V pátek bude jasno až polojasno, ráno místy mlhy a nízká oblačnost. Ranní teploty 5 až 0 °C, stejně jako předchozí dny přijdou četné přízemní mrazíky. Denní teploty 13 až 17 °C.

Sobota

V sobotu bude jasno až polojasno, ráno místy mlhy a nízká oblačnost. Ranní teploty 5 až 1 °C, spolu s četnými přízemními mrazíky. Denní teploty vystoupají na 14 až 19 °C.

Neděle

V neděli bude polojasno až oblačno, místy přeháňky. Ráno místy mlhy a nízká oblačnost. Ranní teploty budou stejné jako v sobou, tedy 5 až 1 °C s četnými přízemními mrazíky. Denní teploty pak budou 12 až 16 °C.

Babí léto

Lidé, kteří vyhlížejí babí léto, se ale dočkají.  "Ve druhé polovině měsíce by se mělo znovu oteplit. Podle meteorologů to vypadá, že se dočkáme opravdového babího léta," uvedli meteorologové na Twitteru. Na přelomu září a října by teplota mohla vystoupat dokonce až ke 24 °C.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy