Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Bestie z Ukrajiny Onoprienko zabil desítky lidí. Jeho krutosti neuniklo ani tříměsíční miminko

Anatolij Jurjevič Onoprienko zabil 52 lidí.
Zdroj: Youtube/The Specialist
krimi

Jeden z nejhorších sériových vrahů z Ukrajiny připravil mezi lety 1989 a 1996 o život na 52 lidí. Anatolij Onoprienko zabíjel mnoha způsoby, ať už za použití lovecké pušky, brokovnice, či sekery. Ačkoliv muž, kterému se přezdívá "bestie z Ukrajiny", naposledy vydechl ve vězení v roce 2013, jak uvádí cronica.com.ar, jeho činy však děsí stále.

Jak už to u většiny sériových vrahů bývá, Anatolij Jurjevič Onoprienko neměl zrovna lehké dětství. Narodil se v Žytomyru a byl mladší ze dvou bratrů, přičemž jeho bratr Valentin byl o 13 let starší. Když mu byly tři roky, jeho matka zemřela, vychovávala ho tedy na střídačku babička a otec. Nakonec ho však umístili do sirotčince. Otec si našel novou ženu a nebyl prý schopen zajistit obživu pro celou rodinu, jak píše web Serial killers. Onoprienko to považoval za zradu, protože jeho bratra si otec nechal

Už v sirotčinci se začaly projevovat jeho násilnické sklony – šikanoval slabší, kradl a zalíbilo se mu žhářství. Po letech strávených v sirotčinci narukoval k sovětskému námořnictvu, jak uvádí web Cronica. Po odchodu z námořnictva se živil jako hasič a později jako dělník.

Jeho "kariéra vraha" začala v roce 1989, kdy spolu se svým komplicem okradli a zabili 9 lidí včetně manželského páru a jejich malého syna v oblasti Záporoží. Ačkoliv na něj měla spadeno policie, podařilo se mu uprchnout do zahraničí. Byl v Rakousku, Francii, Řecku a Německu, kde byl zatčen za loupež.

Vražda na Štědrý den

Po návratu na Ukrajinu v roce se vrátil k vraždění… Na Štědrý den v roce 1995 pronikl do hájovny ve vesničce Garmania, kde připravil o život manželský pár a jejich dvě děti. Jednomu byly pouhé 3 měsíce. Vrah později řekl, že miminko zabil, aby neskončilo v sirotčinci jako on. Téměř o týden později došlo ke zcela stejnému činu, kdy zemřela opět čtyřčlenná rodina. Jeho řádění pokračovalo dál, a to ve Lvovské, Oděské a Dněpropetrovské oblasti.

Jeho způsob vraždění byl vždy stejný. Nejprve našel osamocený dům, ve kterém shromáždil do jedné místnosti celou rodinu. Zastřelil muže, poté zabil ženu a děti, povětšinou nožem, sekerou nebo kladivem. Následně domy zapálil. Občas obětem uřezal prsty, v jiných případech si nechal spodní prádlo mrtvých žen jako "válečnou trofej".

Nikdy neprojevil lítost

Ukrajinští obyvatelé byli hrůzou bez sebe. Do obřího pátrání po bestiálním vrahovi bylo zapojeno na dva tisíce policistů a 3500 vojáků, kteří hlídali oblasti, ve kterých se vrah pohyboval.

K jeho dopadení došlo v roce 1996, a to jen náhodou. Anatolij se pohádal se svým bratrancem, který v jeho domě viděl zbraně. Neváhal a v rozzuření zavolal policii. Během prohledávání našli policisté pušku, nože a více než 120 předmětů, které patřily obětem.

Při výslechu se nejprve přiznal k zabití 8 lidí, později jeho výčet skončil na čísle 52. Nikdy však neprojevil ani špetku lítosti a tvrdil, že k němu promlouvaly hlasy, které mu nakázaly, aby vraždil. Dále říkal, že umí komunikovat se zvířaty prostřednictvím telepatie.

"Na světě není lepší vrah, než jsem já. Ničeho nelituji, nemám žádné výčitky a udělal bych to znovu, kdybych mohl," řekl před soudem, jak uvádí liberation.fr. Onoprienko byl odsouzen na doživotí. „Bestie z Ukrajiny“ zemřela na infarkt ve vězení na konci srpna roku 2013.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy