Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Tesco pořádá potravinové sbírky pro potřebné. Přispět může každý na stovkách míst

Přes šedesát tun zboží darovali zákazníci ve víkendové potravinové sbírce, kterou organizoval obchodní řetězec Tesco v Česku. Lidé mohli darovat potraviny dle svého uvážení, případně využít předpřipravených balíčků pomoci s potravinami, které jsou ve sbírkách potřeba nejčastěji. Do sbírky je možné přispívat až do konce dubna.

Za jeden den se podařilo vybrat více než 66 tun potravin a drogerie, které jsou předány lidem v nouzi. Pomohou opuštěným seniorům, matkám samoživitelkám, rodinám v krizi, lidem bez domova či lidem s psychickým a tělesným postižením. Naši zákazníci opět ukázali, že jsou připraveni a ochotni pomoci těm, kteří to opravdu potřebují. A za to bych jim velmi ráda poděkovala. Rovněž si hluboce vážím úsilí našich zaměstnanců v prodejnách i dobrovolníků, bez jejichž práce by tato sbírka nebyla možná,“ řekla eXtra.cz Katarína Navrátilová, kterou jsme potkali i na zahájení sbírky v pražském Edenu.

Podívejte se, jak to na sbírce vypadalo:

Největší charita v republice

Sbírka potravin je jedním z největších charitativních projektů v České republice, do kterého se zapojují tisíce lidí z řad dobrovolníků, zaměstnanců prodejen a neziskových organizací po celé zemi. Sbírka pomáhá ročně až 400 tisícům lidí v nouzi. Během soboty Češi darovali ve všech řetězcích celkem 467 tun potravin a drogistického zboží.

Přispět lze i online

Pro ty, kdo preferují online nákupy, je k dispozici možnost přispět do sbírky přes Tesco Online nákupy až do 23. dubna. Zákazníci z pohodlí svého domova mohou vybírat mezi třemi druhy balíčků pomoci: základní balíček pomoci za 100 Kč, velký balíček pomoci za 300 Kč a balíček pomoci do domácnosti za 150 Kč.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy