Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Svaz veslařů chystá rozsáhlý audit hospodaření. Chce prověřit zejména nakládání s dotacemi v uplynulých letech

Český veslařský svaz chystá pod novým vedením velký audit
Zdroj: Se souhlasem Českého veslařského svazu
audit u veslařů

Český veslařský svaz se pod vedením nového předsedy Michala Kurfirsta rozhodl podrobit auditu hospodaření. Hlavní důraz při něm bude kladen na využití dotačních prostředků v období let 2016 až 2023. „Cílem nového vedení svazu je transparentní nakládání s financemi a otevřená komunikace k členům i veřejnosti,“ zdůraznil Kurfirst. Vyplývá to z tiskové zprávy, kterou svaz vydal.

Kromě interních kontrolních mechanismů bude svaz spolupracovat s pracovní skupinou „Transparentní hospodaření ČVS a jeho organizací“, založenou již v květnu. Tato skupina bude mít za úkol prověřit nejen samotný svaz, ale také jeho dceřiné organizace – Národní olympijské centrum vodních sportů, Sportcentrum Račice, Labe aréna a České veslování s.r.o.

Součástí strategie nového vedení je rovněž rozvoj regionálních veslařských akademií – na něm svaz aktivně spolupracuje s vybranými regiony. Šéf Českého veslařského svazu Michal Kurfirst také upozornil, že kromě interních prověrek se obrátí na respektovanou auditorskou instituci, která poskytne nezávislý audit.

Bývalý šéf svazu vede NSA

Pokud kontrolní komise a pracovní skupina narazí na nejasnosti, veškeré informace budou předány auditorské firmě k šetření,“ uzavřel předseda svazu, který zdůrazňuje transparentnost jako klíčovou prioritu.

Bývalý předseda Českého veslařského svazu Ondřej Šebek nyní vede Národní sportovní agenturu (NSA). Od prosince loňského roku nahradil v čele agentury Filipa Neussera, jmenovaného za bývalé vlády Andreje Babiše (ANO), jak informovala ČTK.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy