Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Šokující detaily o střelbě na fakultě v Praze: Střelec se v budově před útokem schovával, posilnil se tvrdým alkoholem

Střelba na Filozofické fakultě: Útočník se v budově před útokem schovával a vypil tvrdý alkohol
Zdroj: koláž eXtra.cz/ Policie ČR
+ Dalších 9 fotografií
vyšetřování

Ohledně tragické střelby na Filozofické fakultě v Praze v prosinci minulého roku se objevily další znepokojivé informace. Útočník se měl schovávat před útokem desítky minut v budově fakulty a vypít lahev tvrdého alkoholu. "I když tam byla policejní hlídka zjišťovat, jestli vrátní Davida K. neviděli, už tam zřejmě byl někde schovaný,“ popsal serveru Lidovky.cz vysoce postavený zdroj z bezpečnostní komunity.

Od střelby na pražské Filozofické fakultě už uběhlo několik měsíců, pořád se však vynořují další informace k děsivé tragédii, která se tam před Vánoci odehrála. Z nových zjištění vyplývá, že střelec se před útokem v budově schovával a také vypil lahev tvrdého alkoholu.

"Budova fakulty je složitý a nepřehledný objekt. I když tam byla policejní hlídka zjišťovat, jestli vrátní Davida K. neviděli, už tam zřejmě byl někde schovaný,“ popsal serveru Lidovky.cz vysoce postavený zdroj z bezpečnostní komunity, který je obeznámený s detaily případu.

Střelec si dal před útokem lahev na kuráž

Na fakultě se měl střelec ukrývat desítky minut. Ještě před útokem se také „posilnil“ alkoholem. „Policie našla lahev tvrdého. Nevypil ji sice celou, ale dal si na kuráž,“ řekl uvedený zdroj. Další zjištění je, že kromě dopisu na rozloučenou, jenž byl nalezen v domě v Hostouni, měl střelec i jeden u sebe. Policie ani státní zastupitelství se však k podrobnostem nechce vyjadřovat.

Doporučené video: Rozhovor s Jiřím Formanem ohledně střelby na fakultě

„Vyjádření k předmětné věci nebudou ze strany státního zastupitelství poskytována též s ohledem na oběti a pozůstalé. Není to vhodné, byť by uveřejnění bylo motivováno dobrým úmyslem,“ uvedl podle zmíněného serveru už v únoru Aleš Cimbala, mluvčí pražských žalobců.

Poloha střelce podle telefonu byla pouze přibližná

Policisté se před útokem zaměřili na to, že krátce po půl třetí odpoledne 21. prosince se útočníkův telefon přihlásil do mobilní sítě. A to v buňce v Pařížské ulici. Jenže stále nevěděli, kam má namířeno, a z údajů od mobilního operátora to šlo těžko posoudit. Nepřesnost v umístění je podle vyšetřovatelů dána způsobem, jakým si buňky operátorů „vypomáhají“ v oblastech s hustým telekomunikačním provozem.

"Lokalizace mobilního telefonu dnes už nemůže sloužit jako důkaz například pro usvědčení z vraždy. Je sice jasné, že se jeho majitel zřejmě pohyboval v blízkém okolí, ale není jasné, kde přesně,“ řekl Lidovkám.cz důvěryhodný zdroj z justice.

Ohledně policejního zásahu však zaznívá i kritika. Naposledy se svěřil se svým příběhem bývalý policista Michal. Ten si v rozhovoru pro Seznam Zprávy stěžoval na ústrky ze strany svých nadřízených, kteří ho prý nutili hlídkovat u budovy fakulty po emotivním zásahu.

Podle vyjádření policie však muž šíří nepravdy a zároveň se prý ještě před svým koncem u policejního sboru měl stát členem KSČM, což zákon zakazuje.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy