Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Rusové Ukrajincům na Den nezávislosti poslali rakety. Po útoku na nádraží je 15 mrtvých

Následky ruského útoku.
Zdroj: Twitter Nexta
válka na ukrajině

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podle agentury Union na zasedání Rady bezpečnosti OSN informoval o útoku ruských okupantů na nádraží v Dněpropetrovské oblasti. Ten si vyžádal nejméně 15 mrtvých. Útok přišel na den, kdy Ukrajina slaví vyhlášení nezávislosti a zároveň je to přesně půl roku od ruské invaze.

„Právě jsem dostal zprávu, že v Dněpropetrovské oblasti ruská raketa zasáhla přímo vagony na nádraží Čaplyne, čtyři osobní vagony tam teď hoří. Zabito bylo nejméně 15 lidí a asi padesátka byla zraněna. Záchranáři zasahují. Ale bohužel počet obětí ještě může vzrůst,"​ uvedl podle agentury Unian Volodymyr Zelenskyj.

Dodal, že „takto se Rusko připravilo na toto zasedání Rady bezpečnosti OSN“. Nepřátelská raketa zasáhla ve středu rovněž soukromý dům v okrese Synelnyk v Dněpropetrovské oblasti. V důsledku ruského útoku zemřelo 11leté dítě.

Ukrajinské speciální služby a politici již dříve opakovaně varovali Ukrajince před vysokou hrozbou raketových útoků z Ruské federace v den 31. výročí nezávislosti Ukrajiny. Po celé zemi se ozývaly letecké alarmy.

Válka na Ukrajině

Válku na Ukrajině rozpoutalo Rusko ve čtvrtek 24. února 2022 v ranních hodinách.

V Rusku se o tomto aktu válečné agrese mluví jako o "speciální vojenské operaci na Ukrajině". Jde o vyvrcholení rusko-ukrajinské krize a zároveň největší konflikt na území Evropy od konce druhé světové války.

Mohlo by vás zajímat:

Volodymyr Zelenskyj | Vladimir Putin | Wagnerova skupina | Jevgenij Prigožin | Válka v Izraeli

Související články

Další články

Nejnovější kauzy