Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Revoluční brýle od Applu sklízí smíšené reakce: Vypadají jako lyžařské a stojí desetitisíce korun

Apple Vison Pro: Apple představil brýle pro virtuální realitu. Schytaly vlnu kritiky
Zdroj: Profimedia.cz
novinka

Apple představil brýle, které podle něj mohou změnit svět. Přijdou na trh v průběhu příštího roku a svým uživatelům vytvoří doslova virtuální kancelář před očima. Ovládat je člověk může hned několika způsoby, třeba jen pouhým pohledem. Produkt ale schytává i kritiku. Uživatelům se nelíbí nevzhledný kabel, kterým je headset připojen, a kontroverzi vyvolala i astronomická cena.

Je tohle budoucnost přístupu k elektronice? Dost možná, ale její představení na včerejší konferenci WWDC 2023, kde Apple tradičně odhaluje svoje nejnovější výrobky, doprovázelo několik kontroverzí. Představení brýlí pro virtuální realitu Apple Vision Pro totiž proběhlo v podstatě o rok dříve, než budou dostupné alespoň na americkém trhu. Funkce, které firma představila, jsou ale vskutku revoluční.

Je tohle budoucnost?

"Vision Pro dokáže přeměnit jakoukoli místnost na vaše osobní divadlo. Rozšiřte své filmy, pořady a hry do dokonalé velikosti a zároveň se cítíte, jako byste byli součástí akce s prostorovým zvukem. A díky většímu počtu pixelů než u 4K TV pro každé oko si můžete vychutnat úžasný obsah, ať jste kdekoli – ať už je to dlouhý let nebo domácí pohovka," chlubí se Apple vlastnostmi nových brýlí pro virtuální realitu.


Kancelář nebo kino kdekoli

A skutečně: podle toho, co výrobce ukazuje, si člověk bude moci virtuální kancelář nebo obří kino vytvořit opravdu téměř kdekoli. Jakákoli místnost pak může být pracovním prostředím. Bude to ale za cenu, za kterou byste takovou kancelář vybavili v reálném světě. Podle prvních informací bude cena v přepočtu asi osmdesát tisíc korun. Produkt se také ze začátku bude prodávat jen v USA.

Proklínaný kabel

Jednou z věcí, která na brýlích uživatele příliš nepotěšila, je externí baterie, jež se nachází mimo zařízení a musí s ním být spojena nepříjemným kabelem. To je zrovna u produktu firmy, která si zakládá na co nejméně drátech a co největší ergonomii, poněkud s podivem.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy